Articole Devoționale / Motivaționale

Daniel Fodorean ◉ Adevărul etern pentru vremuri necunoscute

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Daniel Fodorean ◉ Adevărul etern pentru vremuri necunoscute
Astăzi facebook-ul mi-a adus aminte de un mesaj postat în 31 Decembrie 2019. Textul din Deuteronom 31:8 - "Domnul Însuşi va merge înaintea ta, El Însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!”. Cu acest mesaj am finalizat anul 2019 și am început anul 2020. Un verset din Vechiul Testament, o promisiune a lui Dumnezeu pentru poporul Legământului, Israel, dar care s-a dovedit a fi și pentru noi o promisiune împlinită. El face ca propozițiile vieții noastre să fie complete, dând sens acțiunilor (va merge, va fi, nu te va părăsi, nu te va uita), fiind (pro)numele de care avem nevoie. El nu este și nu a fost Dumnezeul "pasivului", ci Dumnezeul prezentului continuu, a unor acțiuni care încep când vrea El și se finalizează tot după voia Lui.
 
El a construit "drumuri" acolo unde nu erau "drumuri". El a pus "mânere" la ușile care nu aveau "mânere" și Le-a deschis pentru noi. El a fost lumină în întunericul care ne era înainte și am văzut Lumina Lui. Asta înseamnă, în mod concret, că El a mers ÎNAINTEA NOASTRĂ și așa L-am văzut în specific că ESTE CU NOI. Iar, acestea nu sunt doar afirmații și aplicații din textul biblic, ci sunt ceea ce am văzut cu ochii noștri în durerosul și lungul proces al mutării noastre de la Constanta la București în perioada 2019-2020.
 
El este negația abandonării și uitării, chiar dacă umanitatea din noi ne-a făcut să ne întrebam "Unde ești când noi avem nevoie de Tine?", iar nerăbdarea noastră a făcut să strigăm în lăuntrul nostru - "De ce nu faci nimic?". Domnul se arată la vremea Lui și tăcerea Lui nu înseamnă părăsire și nici uitare, ci El vrea să facă liniște pentru ca să ne auzim pe noi ... strigătul care vine din cine suntem și din ceea ce într-adevăr credem. În anul 2020 El nu ne-a părăsit și nu ne-a uitat. Nu suntem orfani... EL încă ne este TATĂ.
 
Deci, Cuvântul Promisiunii Lui și experiențele avute sunt resurse ale înaintării cu curaj. Temerile sunt prezente, dar avem resursele spirituale ca să nu le lăsăm să ne posede. Îngrozirea care ne paralizează este dovada că noi am uitat de El, și nu El de noi. Nu El, ne-a abandonat, ci noi L-am abandonat și izolat pe El.
 
Atitudinea unui creștin față de viitor este izvorâtă nu din circumstanțe, ci din ADEVĂR. Noi trăim prezentul și înfruntăm viitorul nu limitându-ne la investigarea potențialelor problemele, ci înflăcărați de Promisiunile Lui.
 
Să ne vedem la anul în Decembrie, dacă El va îngădui, pentru a sărbătorii împreună, după ce necunoscutul a devenit o realitate cunoscută, același lucru, și anume, că ADEVĂRUL ETERN rămâne de fapt singurul ADEVĂR! EL este și VA FI!
 
VĂ DORIM DIN PARTEA FAMILIEI NOASTRE SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE ȘI UN AN NOU CU LUMINĂ CĂLĂUZITOARE DE LA DUMNEZEU!
 
Daniel Fodorean