Articole Opinii Diaspora Română Creștină

Eugen Porcilescu ◉ Poate un creștin autentic să ia parte la haosul ultimelor proteste?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Eugen Porcilescu ◉ Poate un creștin autentic să ia parte la haosul ultimelor proteste?
În această confuzie imensă, în acest mediu atât de toxic, îți este aproape imposibil să mai scrii ceva. Si din acest motiv, aproape că am pierdut orice interes de-a mai fi pe această platformă numită, Facebook!

Pandemia a împins omenirea în niște extreme periculoase, acolo unde sunt convinși de faptul că totul e minciună, un fake-news menit să ne omoare! Dovezi peste dovezi, poze și dosare, imagini sau filmulețe, toate împreună au clădit un zid de fier împotriva pandemiei.
În urma ultimelor decizii luate de Guvern s-a declanșat infernul în multe orașe din România...știm cu toții, pentru că le vedem la știri!
E normal ca în mulțimea de protestatari să vezi păstori? Creștini practicanți care afirmă sus și tare că totul e o minciună și că deciziile Guvernului nu trebuie respectate?

În primul rând, ce s-a scandat în multe orașe din România???

Injurii și cuvinte porcoase la adresa lui Arafat, scandate în cel mai josnic mod! Ai putea fi umăr la umăr cu ei, creștin fiind? Nu!!!
S-au scandat lozinci rasiste. „Arafat nu uita asta nu e țara ta.” Bine ca în 2012, ne bucuram ca deși nu era țara lui, a salvat România de corupția medicală orchestrată de PSD.!?! Atunci o țară întreagă aprecia lupta lui pentru a salva medicina!

Dincolo de acest aspect uitat, ar putea un creștin autentic să scandeze lozinci rasiste? Nu! (orice creștin autentic știe, în adâncul sufletului său, că țara lui nu e pe acest pământ. Astfel, rasismul este un păcat imens pentru noi). Te poți afilia acestor lozinci disprețuitoare si rasiste? Nu!

Astfel, mă întreb sincer, care este motivul pentru care un creștin autentic ar ieși în stradă în aceste zile? Să se afilieze la ce? Un pastor din Arad a afirmat că este dreptul câștigat al creștinilor de-a protesta. Da, când este pentru o cauză nobilă ( cum s-a ieșit împotriva lui Dragnea când era dispus să schimbe legile pentru a ieși el „basma curată” ) si când este făcut în mod pașnic, fără injurii sau acte de vandalism. Acolo, da, e dreptul nostru să ne exprimăm! Însă în acest caz, situația e total diferită!

În al doilea rând, dovezile care se aduc sunt majoritatea nefondate, răspândite pe Facebook sau alte rețele sociale.

Da, sunt conștient că vaccinul nu prezintă siguranță. Au fost cazuri de deces. Da, știu că în multe spitale ( în mod special în România) pacienți infectați cu covid au fost maltratați decât tratați sau, că mulți au decedat din alte motive și li s-a scris pe Certificatul de deces că au murit de Covid. Însă, iubiți creștini, astfel de cazuri nu le rezolvăm prin anarhie si confuzie pe străzi.

Ele trebuie dovedite, prin documente oficiale luate de cadre speciale, autorizate, care pot aduce adevărul la lumină. Majoritatea înfuriată este prezentă pe străzi, având la „dosar” informații care circulă în voie bună pe rețelele de socializare!

Realitatea este undeva la mijloc. Am avut persoane apropiate care au stat la pat din cauza Covidului, simțindu-se rău iar alții care au fost asimtomatici, ne-având nimic. Au fost persoane intubate care au supraviețuit dar si persoane care murit. Sunt mulți vaccinați care nu au nimic si mulți care au efecte neașteptate. În fața acestei realități, discreția, echilibrul, răbdarea, atenția...ar trebui să fie arma Bisericii lui Hristos! Într-un fel sau altul, Dumnezeu ne va ajuta să ieșim din acest haos, important e ca noi să rămânem sare ce dă gust unei lumi insipide.

La ultima Conferință în care ne-am întâlnit in Nordul Italiei, noi slujitorii am primit din partea Duhului Sfânt un mesaj profetic că dacă ne vom ruga, Domnul va zădărnici unele planuri demonice care se fac în ascuns împotriva omenirii. Aici este puterea Bisericii lui Hristos, în mijlocirea Ei!

Iubiți creștini care ați ieșit sau intenționați să ieșiți la protest, cu durere va spun aceste cuvinte: nu fiți vocea străzilor care produc anarhie! Nu fiți vocea vandalilor care scandează injurii și cuvinte rasiste! Nu fiți vocea teoriilor conspirației care au înnebunit mediul online! Biserica lui Hristos nu poate fi o portavoce a străzilor în anarhie, o portavoce a teoriilor care năucesc de cap orașe întregi!
Biserica adevărată, schimba realitatea de pe străzi prin Predicarea si trăirea Evangheliei! Biserica lui Hristos are mandatul de-a se ruga și de-a respecta conducerea unei țări, nu de-a scanda injurii!

Domnul nostru ne-a spus clar „voi sunteți sarea pământului. Dar dacă sarea își pierde gustul...” În aceste zile de confuzie totală, e nevoie de noi nu pentru a pune gaz pe foc, nu pentru a ne scufunda în beznă ci de-a lumina!

Conștient fiind de faptul că mulți mă veți lua în derâdere, va spun apăsat: nu! Un creștin autentic, nu are ce căuta pe străzi în astfel de momente. Un creștin autentic ar trebui să se roage Domnului și dacă într-adevăr totul e o farsă, Dumnezeu va nimici minciuna și adevărul va triumfa...mereu va triumfa!