Articole Familie Diaspora Română Creștină

Eugen Porcilescu ◉ De ce, în viziunea noastră creștină, este atât de importantă familia?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Eugen Porcilescu ◉ De ce, în viziunea noastră creștină, este atât de importantă familia?
În termenii cei mai simpli, familia reprezintă visul lui Dumnezeu, cu privire la creația Lui. Dorința Lui, materializată prin puterea creatoare, ca două ființe umane ( amândouă create după chipul Lui ) să fie atât de unite, fizic si mental, încât să se considere una. O unire fizică sexuală, permisă doar în perimetrul căsătoriei. O unire emoțională, afectivă, la fel posibilă doar în cadrul căsătoriei. Care împreună, lipiți unul de celălalt, pot face ceva peste capacitatea noastră normală: procrearea!

Iubirea adevărată nu înseamnă doar contopire intimă, sexuală, o implică, dar nu e un scop în sine. Iubirea desăvârșită este aceea care procrează, care naște copii si care, duce la o iubire ce se poate transmite mai departe.

O iubire concentrată doar pe plăceri sexuale te transformă încet într-o persoană egoistă. Căsnicia implică iubire intimă nu sex rece, distant, care îți satisface plăcerile carnale. Iubirea intimă este mai mult decât o simplă împreunare, este modul de-a te dărui persoanei de lângă tine care le rândul ei ți se dărui doar ție, atât emotional cât și fizic. Această iubire este iubirea care naște familii, care naște copii...

Înțelegeți de ce noi creștinii nu suntem de acord cu căsătoriile persoanelor de același sex? De ce este imoral? În primul rând pentru că distruge visul lui Dumnezeu cu privire la căsătorie. Compromite scopul măreț al contopirii celor doi, care se transformă încet într-un raport doar carnal, centrat doar pe plăceri sexuale și atât. Totul este rece, insipid, egoist! Centrat doar pe ceea ce își dorește unul, fiecare în parte! Deaceea este importantă pentru noi, familia! Mai mult, este vitală, la propriu si la figurat!

Familia nu este fornicație, ci iubire intimă care cuprinde în sine tot...emoții, plăcere intimă, procreație, copii, educație, sacrificiu patern si matern ș.a.m.d.p.

Duminică seara am avut nuntă la Tortona! Prima din anul 2021 și sperăm, nu ultima! Pandemia sau schimbările sociale tot mai anti-familie, nu pot schimba puterea Bisericii lui Hristos care singură, poate menține în aceste vremuri critice, familia integră!

Nimic nu ne sperie în a susține sus și tare, ca o lumină în întuneric, că familia rămâne bastionul nostru pentru care ne vom lupta ca să-l menținem în picioare indiferent de prețul pe care îl vom plăti!

"De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup." Gen.2:24