Articole Devoționale / Motivaționale

Florin Ianovici ◉ Până ce va lua Hristos chip în noi

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Până ce va lua Hristos chip în noi
Când stai pe scaunul bisericii și auzi: Hristos să ia chip în tine, spui: amin, Doamne.
Când te rogi cu ochii pe Biblie și vezi deosebirea dintre tine și Hristos, îi ceri lui Dumnezeu să te schimbe.
Când ciocanul vieții începe însă să dărâme din vechiul om, atunci ne tulburăm și nu înțelegem ce are Dumnezeu cu noi.
Când oamenii se poartă rău cu noi, adeverind astfel că nu mai suntem în rând cu ei, cu lumea, ne plângem lui Dumnezeu cu privire la tratament.
Când încercările vin ca un foc care modelează smerenia, încrederea în Dumnezeu, lepădarea de sine, strigăm la Dumnezeu cu amărăciune și durere: de ce ne-ai lăsat? 
Fiecare bine din viața ta trebuie să sculpteze în tine chipul lui Hristos. Fiecare bucățică din raiul lui Dumnezeu trebuie să aducă în tine mulțumire, recunoștință, dărnicie, seninătate și încredere. 
Fiecare bine venit din mâna lui Dumnezeu trebuie să aducă în tine o transformare. De la neîncredere, nemulțumire și negativism să te schimbe în chipul lui Hristos care lua cu mulțumire totul din mâna lui Dumnezeu.
Fiecare rău din viața ta trebuie să modeleze în tine chipul lui Hristos. Cu fiecare foc al încercărilor, cu fiecare lovitură, cu fiecare greutate apărută, Hristos trebuie să ia chip în tine. Nu există altă cale a înnoirii noastre. 
Schimbarea naturii noastre nu se face în fotoliu, cu o cană de cafea în mână, ci în focul luptelor. 
Al nedreptății.
Al sărăciei.
Al răutății celor din jur.
Al bolilor.
Al părăsirii.
Nu te uita cu disperare spre încercări. Nu te lăsa cuprins de amărăciune. Nu te mânia pe cei răi. Nu te lupta cu carnea și sângele. Oamenii văd doar necazul tău, dar tu să vezi mâna Olarului la lucru.
Adu-ți aminte că i-ai spus lui Dumnezeu: vreau să fiu asemeni ție. Toată suita de lupte, necazuri, încercări este răspunsul Lui la rugăciunea ta. Adu-ți aminte însă și de binele pe care l-ai primit din mâna Lui. 
Nu e numai furtună, cum nu este numai soare în viață. Binele și rău se împletesc pentru ca tu să fii modelat asemeni Lui.
Nu spune: sunt părăsit. 
Nu spune: nu mai pot.
Nu spune: nimănui nu îi pasă.
Spune doar atât: sunt în atelierul lui Dumnezeu. Pas cu pas mâna lui Dumnezeu lucrează, ca eu să dobândesc chipul lui Hristos. 
Nu am să mai spun necazului: pleacă. Am să spun necazului: fă-ți lucrarea...! Și am să mai spun ceva lui Dumnezeu: te iubesc și vreau să port chipul Fiului Tău, Hristos.
Prin suferință, spre slavă, cu Hristos.
Florin Ianovici