Articole Semnele vremurilor

Mihai Neamțu ◉ De ce mă urăște Noua Stângă?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Mihai Neamțu ◉ De ce mă urăște Noua Stângă?
De ce mă urăște Noua Stângă? Pentru că iubesc libertatea de expresie și pentru că nu m-am temut să promovez valori pe care alții le-au călcat în picioare. Am apărat oameni, instituții, simboluri, cărți și statui pe care fanaticii corectitudinii politice le-au batjocorit.

Da, sunt un om supus greșelii, dar n-am renunțat niciodată la idealul credinței, al familiei și al națiunii libere. Am rădăcini adânci în glia Transilvaniei lui Avram Iancu și-n pământul Olteniei lui Tudor din Vladimirești.

M-am luptat cu ciocoii vechi și noi ai Capitalei, cu toți cei care fură banul văduvei, alungă copiii peste hotare, distrug memoria culturală a vechii Europe, tolerează jihadismul, aplaudă multiculturalismul, utilizează terorismul intelectual, ideologizează știința și uzurpă legile firii, maimuțărind — pe deasupra — orice ideologie străină de ethosul românesc, plus pedagogia otrăvită a celor care susțin că un prunc inocent n-ar avea nevoie de o mamă și de un tată...

Am combătut filozofia egalitaristă care scoate Marile Cărți din educația elevilor, promovând în schimb ignoranța tribală, demența digitală, exhibiționismul sexual și disprețul prostesc la adresa modelelor: geniile, sfinții sau eroii României de ieri, astăzi sau mâine.

Vulcanul de resentimente, semeție tâmpă și gelozie fierbinte revărsată la adresa mea reprezintă, de fapt, un atac la adresa tuturor patrioților și conservatorilor români, dar și proba elocventă a luptei noastre drepte pentru valorile eterne ale umanității și ale civilizației creștine.

Vă mulțumesc pentru încredere și n-am să vă dezamăgesc!

Mihai Neamțu