Știri interne Noutăți editoriale

Noutate editorială: "Cristos și cultura" de H. Richard Niebuhr

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Noutate editorială:
Fiindcă am primit cererea să refac postarea ca să poată fi preluată cu informațiile pe care le conține, mă conformez, dar profit și mai adaug ceva.

Anul acesta Editura Casa Cărţii împlinește 20 de ani, pe parcursul cărora a publicat vreo 400 de titluri. Și cum ar putea marca o editură un ceas aniversar dacă nu prin niște titluri memorabile precum Cristos și cultura, de H. Richard Niebuhr?

În a doua parte a săptămânii viitoare cartea va fi disponibilă.

Prefața ediției în limba română este semnată de profesorul Daniel Barbu.

Mă bucur că la un an și câteva luni de când începeam traducerea, cartea este disponibilă pentru publicul românesc. Și consider că e o lectură OBLIGATORIE pentru oricine (indiferent de confesiune sau de credință) vrea să înțeleagă ceva mai bine relația dintre creștinism și societate.

Traducerea semnată de subsemnatul a trecut prin încă două filtre - editarea făcută de colegul Daniel Fărcaș și corectura realizată de colega Lavinia Filipaș - și a a fost pusă în pagină de către Vasile Gabrian (cel care a purtat și războiul nervilor pentru drepturile de autor ). Coperta este semnată de Marius Bonce și folosește ca imagine o sculptură a lui Liviu Mocan.

Le mulțumesc și celor care au scris câteva cuvinte despre carte (le veți putea citi pe coperta 4): Corneliu Constantineanu (cine s-ar fi gândit pe atunci?), Danut Manastireanu (poate primul care a tatonat posibilitatea de a traduce cartea în românește încă de pe la începutul anilor 1990), scriitorul András Visky, Adonis Vidu, prof. Wilhelm Dancă, prof. Stelian Tofană, sculptorul Liviu Mocan, prof. Otniel Bunaciu (care a mediat și discuția cu prefațatorul). Lui Miti Piscuc îi rămân îndatorat pentru ajutor. Și mulțumesc și celor care au criticat variantele anterioare ale copertei.

Împrăștiați vestea, că merită! Și rămâneți pe recepție că vin și alte lucruri bune.