Știri interne Anunțuri decese

Pastorul Cornel Hudulin a plecat în veșnicie!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Pastorul Cornel Hudulin a plecat în veșnicie!
Am aflat acum câteva minute că profesorul Cornel Hudulin, cel care era cunoscut în țară ca fiind "pastorul minerilor", datorită slujirii sale în zona Târgu Jiu, și-a sfârșit alergarea pe acest pământ.

Pun la dispoziția celor interesați câteva informații despre viața lui. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată!

Pastorul Cornel Hudulin s-a născut în data de 11 iunie 1942 în localitatea Bucovăț de lângă Făget, județul Timiș.

A fost botezat în anul 1971, în clandestinitate, de către pastorul Constantin Cuzman, fiind în acea perioadă profesor.

A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din București și Timișoara, dar în anul 1974 a fost demis din învățământ pentru că frecventa Biserica Baptistă.

Din anul 1973, la îndemnul pastorului Ioan Trif, a început să predice Evanghelia în Timișoara și în satele dimprejur. Calitățile lui de evanghelist au determinat apoi alte biserici să îl invite să vestească Cuvântul.

În data de 9 decembrie 1990 a fost ordinat ca pastor, de către Comunitatea Baptistă Sibiu, pentru Biserica Baptistă din Târgu Jiu. Din comisia de ordinare au făcut parte pastorii: Petru Dugulescu, Dănuț Vrâncilă, Ioan Ciocan, Haralambie Ploscariu, Mihai Gongola și Cornel Ardelean.

În cei 30 de ani de slujire ca păstor a predicat Evanghelia în 784 de biserici, a oficiat 33 de botezuri, a contribuit la plantarea a 9 biserici și a fost implicat în construirea a 6 lăcașe de cult.

A slujit biserica din Târgu Jiu, dar a fost implicat în lucrarea Domnului și la Târgu Cărbunești, Rasova, Sâmbotin, Prigoria, Bălești, Ungureni, Sadu.

În anul 2007 a avut un accident de mașină, în urma căruia a fost spitalizat o lungă perioadă de timp.

În ciuda neputințelor trupești a continuat să slujească în Oltenia și Banat.

A fost un om al rugăciunii, un bun evanghelist, un vizionar, un om al credinței.

A plecat în veșnicie în data de 10 octombrie, serviciul de înmormântare urmând să aibă loc joi 13 octombrie la Timișoara.

Ionel Tuțac