Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Cazul domnului Trump sau când tribunalele încurajează anarhia

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Cazul domnului Trump sau când tribunalele încurajează anarhia
E dificil să numeri câte cazuri exista pe rol la ora actuală împotriva dlui Trump. Cu siguranță sunt cu mult mai multe decât se pot număra pe degetele de la mâini. Cele mai radicale dintre ele, însă, sunt cele care i-au interzis dlui Trump să candideze la președinția SUA în diverse state, de la Maine până la Michigan și Colorado, printre altele.

Aceste tribunale s-au făcut de râs. Au tras concluzia că dl Trump a făcut „insurecție” în ianuarie 2021, când o gloată de netrebnici au invadat Congresul american, punând o pată incredibil de vizibilă pe istoria, am putea spune aproape imaculată a SUA, privind democrația și statul de drept.

Am citit cu atenție, dar și cu oroare deciziile judecătorilor care cu de la sine putere i-au interzis dlui Trump să candideze. Au fost și sunt decizii politice. Nu tocmai diferite de deciziile politice date de tribunalele din România pe vremea comunismului sau de cele emise de tribunalele sovietice pe vremea lui Stalin.

Sunt decizii fără argumente juridice, dar pline de argumente neomarxiste și progresiste, veninoase chiar, îndreptate împotriva unui candidat cu a cărui viziune și platformă conservatoare judecătorii progresiști nu agreează.

Acești judecători subminează democrația și statul de drept. Interzic participarea în competiția politică a unui candidat major cu care se identifică jumătate din electoratul SUA. Confiscă de la cetățeni legitimitatea alegerilor libere. Împiedică derularea alegerilor libere. Sunt judecători care au luat-o razna și promovează anarhia în loc de transferul pașnic și lin al puterii politice.

Acestor judecători rogue / woke, dacă vreți (adică radicali), Tribunalul Suprem din SUA le-a dat peste mână asemenea unui părinte care își atenționează copilul când face o boacănă. Într-o decizie de 9-0 (adică unanima!) Tribunalul a declarat că doar Congresul SUA poate să-l descalifice pe dl Trump sau un candidat la funcții publice federale de la candidaturi oficiale.

Decizia poate fi citită aici: www.supremecourt.gov
 
Notabil este că atât judecătorii conservatori (6), cât și cei progresiști (3), și-au unit vocile criticând cu asprime deciziile extremiste ale judecătorilor de rang inferior.

Corecția aceasta era necesară. Și încă este necesară. Este necesara și în România, dar și în Europa.

Am menționat cu alte prilejuri și mă simt silit să reafirm din nou în contextul prezent că tribunalele unionale și CEDO au devenit o forță de distrugere a democrației și a statului de drept și a suveranității în Europa. Iar Curtea Constituțională a României nu e cu mulți pași în urmă.

Clasa politică din România distruge democrația și statul de drept, ultima dovadă fiind comasarea ilegală a alegerilor. Comasarea este un act politic, nu un act de procedură stabilit prin lege. Comasarea distruge noțiunea că voturile oamenilor contează. Comasarea provoacă neîncredere în oameni privind democrația. Comasarea elimină predictibilitatea procesului politic, democratic și electoral din România.

Comasarea este un act contagios și ispititor. Astăzi o face PSD-PNL pentru că e în interesul lor, iar de acum în patru (4) ani o va face altcineva, știind că precedentul care încalcă Constituția deja s-a petrecut.

Cetățenii sunt nemulțumiți. Curtea Constituțională pare indiferentă. Pare a fi devenit o ștampilă care aprobă acțiunile ilegale ale clasei politice. România are nevoie de o Curte Constituțională robustă, preocupată de protejarea drepturilor noastre cetățenești în relația cu politicul. Din nefericire, avem o Curte Constituțională timidă, obedientă.

La rândul lor, CEDO și Curtea Europeană de Justiție nu sunt doar dezinteresate de drepturile noastre cetățenești. Ele sunt interesate de promovarea politicului, a revoluției sexuale, a confuziei sexuale, a distrugerii valorice a continentului.

Nu uitați, dragi români: pe 9 iunie mergem la vot! Scoatem din axă clasa politică coruptă a României: PSD, PNL, USR!

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
 
Peter Costea