Sondaje

În plină pandemie sănătatea mintală a creştinilor este mai bună decât a celor fără Dumnezeu

elefant.ro%20
evomag.ro%20
În plină pandemie sănătatea mintală a creştinilor este mai bună decât a celor fără Dumnezeu
Pe 7 decembrie, agenția de sondaje de opine Gallup a emis un studiu care dovedeşte ceea ce ştim de mult timp: sănătatea fizică şi mintală a creştinilor este mult mai bună decât a celor fără Dumnezeu. Acest adevăr priveşte şi impactul pandemiei asupra persoanelor.

Toți oamenii planetei sunt stresați de Covid 19, dar efectul stresului asupra sănătății mintale este cu mult mai mic la creştini decât la cei care nu se identifică a fi religioşi.

46% dintre creştinii care frecventează slujbele religioase săptămânal afirmă că sănătatea lor mintală este "excelentă" în 2020, cu 4% mai mult ca în anul fără pandemie 2019. Oare ce îi face să se simtă mai sănătoşi în anul pandemiei dacă nu speranța şi nădejdea care derivă din umblarea cu Dumnezeu prin Valea Umbrei Morții?

În contrast, doar 35% dintre persoanele care frecventează slujbele religioase o dată pe lună pretind să aibă o sănătate mintală "excelentă". Procentul acesta este şi mai scăzut la persoanele care rar ori de fel frecventează slujbele religioase: 29%.

Diferențe similare există şi între persoanele tradiționale şi cele "progresiste". 41% dintre republicani pretind să dețină o sănătate mintală "excelentă", în comparație cu 29% dintre democrați.

Sondajul de opine a fost făcut în noiembrie şi a inclus 1.018 de adulți.