Semnele vremurilor

Peter Costea ◉ În sfârșit creștinii câștigă la CEDO!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ În sfârșit creștinii câștigă la CEDO!
Sunt rare victoriile creștinilor la CEDO, cum a fost cea de săptămâna trecută. Conform deciziei, creștinii nu pot fi constrânși să acționeze împotriva convingerilor lor religioase când sunt acuzați de discriminare în mod nefondat. [Link: www.yahoo.com]
Cazul a început în Irlanda cu mai mulți ani în urmă ca urmare a legalizării căsătoriilor unisex în 2016. Un cuplu de același sex a solicitat unor cofetari creștini să le facă un tort pentru a-și sărbători "căsătoria". Cofetarii au refuzat pe motiv de convingeri religioase. Creștinii nu pot fi constrânși să participe, chiar indirect, la celebrarea unor practici sau la unele acțiuni care sunt contrare unor aspecte fundamentale ale credinței lor. Acesta a fost argumentul lor.

În Irlanda, cofetarii au pierdut, dar au făcut recurs la Curtea Supremă a Marii Britanii unde au câștigat în 2018. Cuplul unisex a dus cazul la CEDO unde, din fericire, au pierdut.

Cuvinte de apreciere trebuie exprimate la adresa cofetarilor irlandezi. În această bătălie dintre "minoritățile sexuale" și creștinii practicanți, creștinii au câștigat. Cum de altfel și trebuia.

Creștinii României sunt încă la adăpost de atacurile agresive ale "minorităților sexuale". Multora dintre noi, însă, nu ne pasă de ce se întâmplă dincolo de Viena privind soarta creștinismului, creștinii și discriminarea crasă direcționată împotriva lor. Indemn conaționalii mei să aprecieze pe cei care luptă pentru "credința noastră de obște" care ne-a fost dată tuturor odată pentru totdeauna. Din împotrivirea creștinilor irlandezi beneficiem fiecare dintre noi si vor beneficia si copiii noștri. Prezentați-vă pe câmpul de bătălie și luptați pentru credință!

Peter Costea
PHOTO: Daniel McArthur general manager of Ashers bakery involved in a "gay cake" legal dispute arrives at a Supreme Court hearing in Laganside courts in Belfast