Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Italia: Georgia Meloni și virarea la dreapta

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Italia: Georgia Meloni și virarea la dreapta
Neomarxiștii au fost șocați acum o săptămână când dreapta conservatoare a câștigat, pe muchie de cuțit, alegerile din Suedia. Au dobândit o majoritate parlamentară de doar 2 locuri. Nu tocmai impresionat, dar remarcabil având în vedere că neomarxiștii europeni au demonizat electoratul suedez și au făcut tot ce au putut ca să prevină rezultatul. Așa cum au făcut și încă fac cu dl Trump și republicanii în SUA: absolut nimic pozitiv nu se scrie în presa americană despre ei.

Cetățenii Europei însă se trezesc. După ani de tiranie "progresistă" care a dus Europa la marginea prăpastiei din toate punctele de vedere, e foarte posibil ca un nou șoc pentru neomarxiști să se petreacă în Italia. Duminică vor avea loc alegeri, conservatorii italieni fiind pe primul loc în sondajele de opinie. Liderul coaliției conservatoare, formată pe lângă Partidul Frăția Italiană, este Georgia Meloni. Meloni probabil va fi următorul prim-ministru al Italiei și prima femeie în această funcție în istoria Italiei.

Recent, publicația britanică The Spectator i-a făcut un portret jurnalistic. Înțelegem că Meloni este o persoană perseverentă. Are 45 de ani și a intrat în politică acum 10 ani. Până în prezent a eșuat în fiecare demers politic în care s-a implicat, dar perseverând s-a făcut cunoscută. Mamă a unui copil, Meloni se identifică a fi creștină catolică tradițională. Este pro-viață, pro-familie și căsătorie naturală. Trăiește cu un bărbat de mai mulți ani, în concubinaj, cu toate că Meloni, înțelegem din presă, insistă să se căsătorească. Partenerul ei, se pare, preferă concubinajul.

Meloni se opune căsătoriilor unisex și adopțiilor homosexuale. Crede în suveranitatea națională și se opune migrației dezordonate. În doar ultimii ani în Italia au intrat, ilegal și dezordonat, 750.000 de migranți.

Meloni este exact ceea ce majoritatea femeilor implicate în politica occidentală nu sunt: tradiționalistă și ancorată valoric în tradiție. Nu este supraeducată. Nu a avut posibilitatea să facă studii superioare. A muncit, însă. A fost baby-sitter, bonă, a muncit într-un bar, a vândut marfă în piață, a făcut și carieră jurnalistică. O femeie cu un sentiment al pragmatismului. O femeie de rând. O italiancă în primul rând, mândră de moștenirea ei culturală și spirituală.

Ca de obicei, presa internațională progresistă o etichetează pe Meloni ca aparținând "extremei drepte" și o acuză că ar cocheta cu fascismul și antisemitismul. Cu toate că de nenumărate ori Meloni a respins acuzațiile de extremism, fascism ori antisemitism, presa occidentală continuă să o eticheteze drept o amenințare la adresa democrației.

La fel ca în Suedia, neomarxiștii caută să influențeze rezultatul alegerilor din Italia, portretizând candidata dreptei drept o amenințare pentru democrație. Chiar și presa din SUA a adoptat pozițiile anti-Meloni ale marxiștilor europeni: www.yahoo.com. Meloni este pusă în aceeași categorie cu Orban și Duda.

Italieni au doar două alternative clare la alegerile din 25 septembrie: Frăția Italiană ori Partidul Democrat care, aflăm din presă, este succesorul Partidului Comunist Italian, așa după cum Partidul Social Democrat din Romania este succesorul Partidului Comunist. Recomand românilor din Italia să o voteze pe Meloni.

Meloni deține poziții similare pozițiilor lui Le Pen în Franța, dar este mai conservatoare privind aspectele sociale. Pentru ea, limitarea avortului și promovarea unei culturi pro-viață și pro-familie în Italia, împreună cu măsuri specifice pentru atingerea acestor deziderate, constituie singura rețetă pentru supraviețuirea demografică a Italiei.

Aceeași rețetă se aplică și României: fără copii și familie, România va înceta să mai existe.

Peter Costea