Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Studiu: violența domestică în comunitățile „minorităților sexuale”

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Studiu: violența domestică în comunitățile „minorităților sexuale”
În marșurile diversității, incorect numite așa, toată lumea zâmbește. Culorile sunt stridente și toată lumea pare să fie într-o dispoziție plăcută. Discursurile sunt pline de pasiune, iar mulțimea încearcă să convingă că toată lumea e fericită. Asta e propaganda cu care ne-am obișnuit de mulți ani. Am observat, însă, că, după ce vremea paradelor se încheie, încep să apară studii privind viețile triste și chiar violente ale cuplurilor de același sex. Aceste studii nu sunt menționate la parade, presa nu le publică, iar omul de rând, nefiind informat, nu cunoaște adevărul.

Periodic, studiile occidentale se concentrează și pe violența domestică la cuplurile de același sex. Printre primele țări care au început să publice astfel de studii a fost Canada. Violența în familie și căsătorie sunt discutate și în dreptul cuplurilor de același sex. SUA a făcut și ea studii similare. Nu cunosc studii similare în Europa, dar cele făcute în America și Canada denotă o trăsătura constantă și consistentă în comunitățile minorităților sexuale: ubicuitatea violenței domestice.
Departamentul de Justiție din SUA tocmai a publicat un studiu privind violența domestică în care include și violența în comunitățile de același sex. Rezultatele sunt șocante: tot la 8 cupluri homosexuale în care se manifestă violența domestică, doar un cuplu heterosexual cunoaște violența domestică. [Link: https://bjs.ojp.gov]

Conform studiului, “the rates of violent victimisation were significantly higher in relationships among people who identified as lesbian, gay or bisexual compared to those who were heterosexual / incidenta violenței domestice este cu mult mai ridicată în relațiile între persoane care se identifică a fi lesbiene, homosexuale și bisexuale în comparație cu persoanele heterosexuale”.

Studiul acoperă perioada 2017-2020. Incidența violului la persoanele bisexuale ori homosexuale este de 18 mai mare decât incidența violului la persoanele heterosexuale. Incidența violenței domestice este mai ridicată la cupurile bisexuale și lesbiene.

Fără îndoială, aceste date statistice sunt regretabile, dar din nefericire sunt și consistente. Încă din anii 80 sociologii notau nivelul ridicat de violență la cuplurile homosexuale. Iar un studiu din 2013 argumenta că adolescenții homosexuali au o incidentă de 148% mai ridicată decât adolescenții heterosexuali pentru a fi abuzați sexual.

Unul dintre motivele discutate în studiu privind incidența violenței este transmiterea de boli venerice și gelozia. Privind bolile transmisibile, cu câteva luni în urmă a reapărut virusul monkeypox / variola maimuței. Presa menționează foarte rar că această boală se transmite într-o proporție covârșitoare ca rezultat al relațiilor sexuale între persoane de același sex. De fapt, 95% din cazurile cunoscute de variola maimuței sunt rezultatul activităților sexuale. [Link: https://thefederalist.com]

Conform datelor statistice, la sfârșitul lui iulie în lume au fost înregistrate aproximativ 27.000 de cazuri de variola maimuței, dintre care 22 în România. La începutul săptămânii, SUA a declarat variola maimuței o "urgență națională" după ce numărul de infecții a trecut de 7.000 de cazuri. Curios, însă, autoritățile nu iau măsurile drastice de prevenire a extinderii variolei așa cum a făcut-o acum doi ani și jumătate cu coronavirusul. De ce oare? Unul dintre răspunsuri este pentru a preveni "stigmatizarea" persoanelor care întrețin relații sexuale nefirești.

Stigmatizare ori nu, motivația pentru a nu dezvălui adevărul este un pretext. Iar virulența cu care variola maimuței se extinde dovedește că rebeliunea împotriva firescului și a naturii are consecințe. Nici una bună, ci toate negative.

Peter Costea