Articole Actualitatea israeliană

Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 40 - Capela Biciuirii și Via Dolorosa

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 40 - Capela Biciuirii și Via Dolorosa

În episodul de astăzi continuăm cu Capela Biciuirii și Via Dolorosa. Pentru cei mai mulți pelerini prin Țara Sfântă cel mai important și mai încărcat de semnificație obiectiv de vizitat din Israel este Via Dolorosa - drumul pe care Mântuitorul Isus Cristos l-a făcut ducându-și crucea în spate de la Pilat și până la răstignirea Sa pe cruce. Via Dolorosa în limba latină înseamnă "Calea durerii” sau "Calea suferinței". Aceasta ne amintește neîncetat despre măsura dragostei lui Dumnezeu față de omenire iar astăzi pentru mulți „Via Dolorosa” este ca o metaforă pentru o cale sau o trăire plină de obstacole și suferințe.

„Pe când Îl duceau să-L răstignească....în urma lui Isus mergea o mare mulțime de norod și femei, care se boceau, își băteau pieptul și se tânguiau după El...” [Luca 23:26-27]

Drumul Crucii, sau Via Dolorosa, se află în Orașul Vechi din Ierusalim și se pare că este drumul pe care Isus Hristos a umblat, purtând crucea, spre locul său de răstignire. Traseul acoperă o distanță de aproximativ 600 de metri, fiind un loc celebru de pelerinaj al creștinilor. Dacă ți-ai dorit să vezi aceste locuri cu proprii ochii acum ai ocazia prin pelerinajele organizate de Agenția Oxentia Tourism.

Via Dolorosa - Drumul Durerii sau Drumul Suferinței - este unul dintre cele mai sacre locuri ale Creștinătății situat în Ierusalim, în partea veche a orașului. Aici, conform tradiției sunt cele 14 stații sau opriri ale Mântuitorului către locul de răstignire și este un prilej ca turiștii să parcurgă acest drum în vizitele lor în Israel. Poate fi un bun prilej și pentru tine de a ”retrăi” Calea Suferinței printr-o călătorie în Țara Sfântă cu Agenția Oxentia Tourism.

 

Detalii aici: Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 40 - Capela Biciuirii și Via Dolorosa

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |