Articole

Predicator stradal împușcat în Arkansas pentru că ar fi refuzat să renunțe la microfon

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Predicator stradal împușcat în Arkansas pentru că ar fi refuzat să renunțe la microfon

Un predicator stradal din North Little Rock, Arkansas, împușcat după ce a refuzat să cedeze microfonul său unui tânăr care a încercat să-l ia în timp ce predica duminică, se recuperează acum și i-a oferit iertare atacatorului său.

"Nu contează cât de rău ai fost. Acest băiat m-a împușcat mortal și voi merge acolo și îl voi îmbrățișa și îi voi da 5 dolari dacă mă lasă să o fac și o masă caldă frumoasă", a declarat reverendul Larry O'neal Walker pentru THV11 într-un interviu acordat marți.

Poliția a confirmat că reverendul Walker, care a predicat la intersecția dintre bulevardul JFK și bulevardul McCain timp de aproape 15 ani, a fost împușcat de Latarryes Bush, în vârstă de 20 de ani, din North Little Rock, în timp ce predica șoferilor care treceau duminică. Walker numește intersecția "Red Light Green Light Church" (Biserica lumina roșie lumina verde).

Predicatorul a spus că Bush s-a apropiat de el și a încercat să-i ia microfonul. Când a refuzat, Walker a spus că Bush l-a împușcat și aproape că i-a părut rău imediat pentru ceea ce a făcut. Pastorul a spus că a fost împușcat în abdomen.

"El [suspectul] avea o privire pe față că îi pare rău. Ca și cum i-ar fi părut rău, i-ar fi fost rușine, ar fi urât că mi-a făcut asta?" Walker a spus despre Bush.

Poliția a declarat anterior pentru THV11 că Bush a fost luat în custodie și și-a recunoscut implicarea în împușcături în fața detectivilor de la North Little Rock Justice Center. El este deținut la Centrul Regional de Detenție din județul Pulaski, fără cauțiune, sub acuzația de tentativă criminală de a comite crimă, jaf agravat, lovitură de gradul întâi, infractor în posesia unei arme de foc și posesia unei substanțe controlate din lista VI cu scopul de a livra.

Reacționând la împușcarea lui Walker, pastorul Carlos Wallace de la Word of Truth Christian Fellowship din North Little Rock a declarat pentru TVH11 că era îngrijorat de ceea ce i s-a întâmplat predicatorului, deoarece a fost atacat pentru că pur și simplu a făcut ceea ce Dumnezeu l-a chemat să facă.

"Nu l-am văzut niciodată în conflict cu nimeni; el doar predică întotdeauna Cuvântul lui Dumnezeu, știți, indiferent dacă este frig afară, el ar avea roba albă pentru a predica vestea bună a lui Isus Hristos și pentru a spune oamenilor să fie mântuiți", a spus Wallace.

"Nu te-ai gândi niciodată că cineva ar merge atât de departe pentru a împușca pe cineva. Cred că asta a fost partea deranjantă când nu a deranjat pe nimeni, știți, tot ce face este să-și folosească megafonul, spunându-le oamenilor să fie salvați și lucruri de această natură", a adăugat el.

Cu toate acestea, Walker nu a părut deranjat de împușcături, spunând că altercația a fost aliniată cu misiunea sa de a atrage oamenii aproape de Dumnezeu.

"Acesta este obiectivul principal tot timpul. În fiecare zi, în fiecare noapte, în fiecare minut, în fiecare secundă, obiectivul este de a câștiga un suflet pentru Dumnezeul atotputernic", a spus el.

Iar Walker intenționează să continue să predice Evanghelia.

"Cel Atotputernic a spus că atât de mult a iubit lumea, încât L-a dat pe Fiul Său. Dumnezeu Atotputernic L-a dat pe Fiul Său să moară din cauza oamenilor de pe planetă, așa că acesta este obiectivul meu principal", a spus Walker.

Deși poliția locală spune că împușcarea lui Walker este izolată pentru zonă, mai mulți pastori din alte regiuni ale țării au fost împușcați în diferite atacuri criminale în ultimii ani. R'Shunio Greer, în vârstă de 18 ani, a fost recent acuzat de jaf agravat și furt de proprietate în legătură cu împușcarea în februarie a pastorului Clemmie Livingston Jr. de la Biserica Baptistă Zionfield din Memphis, Tennessee.

În noiembrie anul trecut, un predicator de stradă din Arizona a fost împușcat în mod misterios în timp ce predica într-o intersecție aglomerată înainte de o slujbă de miercuri seara.

Material publicat pe 6 iunie 2024 în Publicația Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat), scris de Leonardo Blair.

 

https://crestinismtrait.blogspot.com