Articole

Femeile baptiste aflate în slujirea bisericească laudă interdicția eșuată a SBC asupra pastorilor de sex feminin, în timp ce Mike Law promite să lupte

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Femeile baptiste aflate în slujirea bisericească laudă interdicția eșuată a SBC asupra pastorilor de sex feminin, în timp ce Mike Law promite să lupte

În timp ce majoritatea mesagerilor baptiști sudici au rămas dezamăgiți miercuri de eșecul unui amendament propus la constituția Convenției Baptiste de Sud pentru a interzice permanent femeilor să slujească ca pastori "așa cum este calificat de Scriptură", grupuri precum Baptist Women in Ministry au aplaudat.

Grupul de pledoarie din Texas, care sprijină femeile ce desfășoară lucrarea și conducerea în bisericile baptiste, reprezintă o coaliție de femei conectate la denominațiuni precum Convenția Baptistă de Sud, Alianța Baptiștilor, Bisericile Baptiste Americane SUA, Asociația Generală Baptistă din Virginia, Convenția Generală Baptistă din Texas, Frăția Baptistă Cooperativă, Convenția Generală de Stat Baptistă din Carolina de Nord. Convenția Națională Baptistă, SUA, Convenția Națională Misionară Baptistă și Convenția Națională Baptistă Progresivă.

Aproximativ 5.099 – sau 61% dintre mesagerii care au votat la Adunarea Anuală a celei mai mari denominațiuni protestante din America din Indianapolis, Indiana – au votat în favoarea amendamentului propus la constituția SBC, cunoscut sub numele de Amendamentul Legii. Propunerea avea nevoie de 66,66% din voturi pentru a fi ratificată. Aproximativ 38%, sau 3.185 de mesageri, s-au opus moțiunii.

"Baptist Women in Ministry oferă apreciere tuturor mesagerilor Convenției Baptiste de Sud (SBC) care au votat împotriva modificării legii DATORITĂ angajamentului lor de a sprijini și afirma femeile care slujesc ca pastori de toate tipurile în SBC", a declarat grupul într-o declarație miercuri după vot.

"Suntem recunoscători bisericilor și mesagerilor reprezentați la SBC care au venit să transmită mesajul că femeile au valoare egală cu Dumnezeu. Știm că alții au votat împotriva amendamentului din alte motive, dar sperăm că mesajul sprijinului dumneavoastră pentru pastorii de sex feminin va fi amplificat", a adăugat declarația.

Amendamentul a primit mult mai puțin sprijin decât atunci când a fost propus de pastorul Mike Law de la Biserica Baptistă Arlington din Virginia la întâlnirea anuală a SBC din iunie 2023, care a trecut cu aproximativ 80% din voturi de la peste 12.000 de mesageri.

În declarația sa cu privire la propunerea eșuată, Law i-a îndemnat pe baptiștii sudici să continue să lupte pentru credincioșia biblică, în timp ce unii au discutat deschis despre părăsirea denominațiunii pe social media din cauza a ceea ce ei văd ca o derivă liberală.

"Baptiști de Sud, sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru voi. Da, sunt dezamăgit de rezultate, dar nu sunt descurajat. 61% dintre baptiștii sudici au votat pentru amendament, aceasta este o majoritate, care este încurajatoare și este ceva pe care putem construi", a scris Law.

"Realizați că, lăsând pierdut terenul câștigat, eforturile voastre pentru acest amendament nu au fost zadarnice, de aceea, iubiții mei frați și surori, fiți statornici, neclintiți și mereu abundați în lucrarea Domnului (1 Corinteni 15:58)", a continuat el. "Acum nu este momentul să plecați, ci să vă aplecați, să conduceți și să lucrați pentru credincioșia biblică, crezând în același timp ce este mai bine pentru frații și surorile care au ajuns la o concluzie diferită cu privire la acest amendament."

The Baptist Faith and Message 2000 definește "pastorul" ca fiind "cel care îndeplinește funcția pastorală și îndeplinește funcțiile pastorului". Articolul VI din The Baptist Faith and Message 2000 notează în continuare că oficiile scripturale sunt pastori și diaconi și "deși atât bărbații, cât și femeile sunt înzestrați pentru slujirea în biserică, slujba de pastor este limitată la bărbați, așa cum sunt calificați de Scriptură".

Mesagerii au votat cu o majoritate covârșitoare în sprijinul amendamentului de a interzice permanent femeilor să slujească ca pastori anul trecut, la câteva ore după ce 88% dintre mesageri au votat pentru a susține eliminarea Bisericii Saddleback a lui Rick Warren pentru că a permis unei femei să slujească în biroul unui pastor învățător. Eliminarea Bisericii Baptiste Fern Creek pentru că avea o femeie pastor a fost, de asemenea, confirmată printr-un vot de 92%.

În argumentele sale de susținere a amendamentului, Law a menționat că, în iunie 2023, existau peste 1.000 de biserici SBC cu pastori de sex feminin în "contradicție directă atât cu Cuvântul lui Dumnezeu ... și Credința și mesajul baptist 2000.

Aceste biserici sunt confuze în a crede că îmbrățișarea cuvântului lui Dumnezeu cu privire la această problemă va duce la declin instituțional. Multe dintre aceste biserici nu înțeleg că aceeași metodă de interpretare care duce la pastori femei duce și la pastori homosexuali practicanți", a argumentat Law.

El a declarat că denominația a pierdut deja zeci de biserici din cauza toleranței pastorilor de sex feminin.

"În general, istoria arată că, odată ce o denominație are pastori femei, este de obicei doar o chestiune de timp până când vor hirotonisi pastori homosexuali", a spus el.

El a subliniat că Bisericile Baptiste Americane din SUA au permis pastori de sex feminin în 1985 și până în 1999 au permis pastori homosexuali. Biserica Episcopală din SUA a făcut această schimbare în 1976 și până în 1996 au început să permită pastorii homosexuali. El a subliniat că ELCA, PCUSA și Metodiștii Uniți au urmat o traiectorie similară.

"Realitatea este că această problemă a fost un canar în mina de cărbune pentru multe denominațiuni. Dacă nu putem fi clari și fără rușine cu privire la ceea ce Biblia spune că este un pastor acum, atunci există puține speranțe că vom rămâne fermi în alte învățături ale Cuvântului lui Dumnezeu care nu sunt în pas cu standardele lumii", a scris el. "Trebuie să credem ceea ce ne învață Biblia și să mergem oriunde ne duce, indiferent de costuri sau consecințe."

Pastorul SBC Dwight McKissic, care a fondat și conduce Biserica Baptistă Cornerstone din Arlington, Texas, a fost printre puținii pastori SBC care sărbătoreau eșecul Amendamentului Legii.

"Sper cu adevărat că Mike Law se va întoarce acum la propriile afaceri și afaceri bisericești și să nu mai caute pe site-urile altor biserici o femeie care să ocupe rolul și titlul de pastor al copiilor", a scris el pe X după vot.

"Aceasta a fost o distragere majoră a atenției timp de doi ani. Acum, că votul s-a încheiat, este timpul să lăsăm trecutul în urmă, să facem ocolul și să mergem mai departe. Nu este util sau sănătos pentru convenția noastră să se angajeze în această luptă inutilă și divizivă an de an. Doi ani sunt mai mult decât suficienți. Aruncați armele."

Material scris pe 13 iunie 2024 de Leonardo Blair în Publicația Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat).

 

www.crestinismtrait.blogspot.com