Articole Actualitatea israeliană

Locul unde Ionatan a ucis 20 de filisteni – Identificarea siturilor biblice, Partea 1

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Locul unde Ionatan a ucis 20 de filisteni – Identificarea siturilor biblice, Partea 1

Unele povestiri biblice rămân necunoscute sau neclare pentru mulți creștini și evrei, în special în ceea ce privește locațiile lor geografice exacte. Adesea, numele obscure ale locurilor menționate nu sunt ușor de înțeles și nu este sigur dacă aceste locuri pot fi identificate cu locațiile actuale.

Cu toate acestea, există numeroase răspunsuri la aceste întrebări la care fiecare creștin sau evreu poate reflecta. Unele dintre aceste tipuri de întrebări pot fi: Unde este orașul antic Ai? Ghilgal? Gabaon? Unde sunt rocile lui Seneh și Bozez?

Vizualizarea locațiilor menționate în povestirile biblice poate ajuta la o mai bună înțelegere a acestora.

Numeroase evenimente biblice au avut loc în locuri geografice reale, dintre care multe pot fi identificate și astăzi, deoarece majoritatea cercetătorilor creștini și evrei conservatori cred că Biblia este o sursă autentică și adevărată de evenimente și situri istorice.

De exemplu, evenimentul în care Ionatan s-a luptat cu o garnizoană de filisteni, împreună cu slujitorul său, a avut loc lângă două stânci legendare numite Seneh și Bozez. Aceste roci sunt cunoscute și situate în albia râului Michmash din regiunea Benjamin (Samaria de astăzi), cunoscută la nivel internațional sub numele de Cisiordania.

Într-adevăr, la intrarea în canionul Michmash, două stânci proeminente ies în punctul în care pârâul se transformă într-un canion îngust și accidentat. Ele corespund perfect descrierii biblice.

În prima carte a lui Samuel, capitolul 14, rocile Bozez (Botsets) și Seneh sunt menționate într-un context geografic foarte definit și specific (Boțeț și Sene în versiunea din limba română).

Între trecătorile prin care căuta Ionatan să ajungă la straja filistenilor, era un pisc de stâncă de o parte și un pisc de stâncă de cealaltă parte; unul purta numele Boțeț și celălalt, Sene. Unul din aceste piscuri este la miazănoapte, față în față cu Micmaș, și celălalt la miazăzi, față în față cu Gheba. (1 Samuel 14:4-5, VDCC)

Detalii aici: Locul unde Ionatan a ucis 20 de filisteni – Identificarea siturilor biblice, Partea 1

 

Obiective Israel: https://www.oxentiatourism.com/israel/obiective-israel

Vezi ce au spus alții despre noi pe pagina de Testimoniale: https://www.oxentiatourism.com/testimoniale

 

» Vino să vezi 13 lucruri fascinante despre Israel pe care probabil nu le știai - https://www.youtube.com/watch?v=Gi-JfsPFBN4

» Top 10 lucruri de vizitat în Israel: https://youtu.be/pdg8ZdkPdbA?si=lintXdEzFaE4dbYX

» Recomandăm și Podcastul ”Călătorii Sacre la Superlativ” - https://www.youtube.com

» Nu uita de Emisiunea ”Călător în Țara Sfântă” (100 de episoade!) - https://www.youtube.com

 

Abonează-te la Newsletter-ul Oxentia Tourism pentru a fi la curent cu ultimele materiale și oferte speciale: https://www.oxentiatourism.com/#newsletter

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.com |