Articole Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Respingerea lui Dumnezeu duce la respingerea științei – și a bunului simț

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Respingerea lui Dumnezeu duce la respingerea științei – și a bunului simț

Creștinii care dețin învățăturile istorice și tradiționale ale Bibliei cred că Dumnezeu ne-a creat încă de la început „bărbați și femei” (Geneza 5:2; Matei 19:4; Marcu 10:6), analizează David E. Smith pentru Illinois Family Institute.

Biologia și fiziologia afirmă empiric faptul că există doar două sexe. Creștinii care dețin această viziune teologică ortodoxă și științifică sunt de părere că intervenția chirurgicală de „confirmare a genului”, blocanții hormonali și hainele neutre dăunează ființelor umane. Nu credem că intervenția medicală schimbă faptul că Dumnezeu ne-a creat „minunat” după Chipul Său ca bărbat sau femeie (Psalmul 139:13-16). Acest adevăr pur și simplu nu poate fi schimbat.

Socialiștii consideră că „genul” este fluid și că poate fi schimbat. De fapt, unii de extrema stângă cred că există mai mult de 50 de opțiuni de „gen”.

Socialiștii din mass-media, mediul academic și din industria divertismentului resping convingerile ortodoxe ale creștinilor (precum și cele ale evreilor și musulmanilor) și etichetează aceste convingeri ca forme de ură, acceptând, în același timp, convingerile controversate și ignorante științific ale activiștilor de stânga.

De ce sunt convingerile de stânga considerate solide și pline de compasiune, în timp ce convingerile istorice sunt respinse ca nelegitime și intolerabile? În timp ce puțini socialiști probabil ar recunoaște acest lucru, cred că motivul pentru care resping realitatea biologică este pentru că îl urăsc pe Dumnezeu.

Mai precis, ei resping standardele dreptății lui Dumnezeu și aleg să se împotrivească deschis împotriva acestor standarde. Își arată furia față de Dumnezeu și proclamă cu voce tare prin viața lor că Dumnezeu nu are autoritate asupra lor.

Persoanele care suferă de disforie de gen sunt nemulțumite de felul în care Dumnezeu le-a creat, așa că aleg să se recreeze singuri. Se întâmplă același lucru pentru cei care îmbrățișează atracția pentru același sex sau parafilii. Este o respingere a planului și scopului lui Dumnezeu pentru darul sexualității.

Acești oameni au schimbat adevărul lui Dumnezeu cu o minciună. S-au lăsat umpluți de gânduri rele, lacome și răutăcioase și îi aprobă pe cei care fac la fel (Romani 1: 18-32). Iar la baza tuturor acestora se află păcatul răzvrătirii și necredinței, păcatul pentru care nu există dispensație sau grație (1 Ioan 5:16-17).

Importanța expunerii acestor minciuni (Efeseni 5:11) și a opunerii față de această agendă este esențială dacă sperăm să-i protejăm pe cei tineri, vulnerabili sau ușor impresionabili de lanțurile și momelile actualei culturi (Psalmul 124:7; Proverbe 29:6).

Trebuie să recunoaștem că ispitele lumii sunt foarte reale și că pot fi foarte puternice. Există un motiv pentru care Apostolul Pavel ne spune „să umblăm cu băgare de seamănă” sau să privim cu atenție la modul în care trăim, „nu ca niște neînțelepți, ci ca înțelepți…pentru că zilele sunt rele” și „să înțelegem care este voia Domnului” (Efeseni 5: 14-17).

Ca atare, trebuie să fim conștienți de concepțiile despre lume și de minciunile care ne sunt prezentate în mod constant. Mai mult, trebuie să le identificăm ca minciuni sau înșelăciuni pentru noi înșine și pentru membrii familiei și prietenii noștri. Dacă nu acționăm, ceilalți ar putea presupune că noi credem că viziunea creștină asupra lumii este doar o opțiune printre altele – doar o modalitate de a găsi împlinirea.

Credința creștină trebuie să ofere adevăr unei culturi întunecate și în descompunere. Nu putem afirma minciunile culturii prin tăcere sau compasiune greșit înțeleasă. Mesajul creștin scoate la lumină credințe și practici false, luminează calea bună (Psalmul 119:15) și indică spre speranța veșnică în Isus Hristos (Matei 11:28).

Traducere și adaptare
Tribuna.US