Știri externe Articole Semnele vremurilor

Secularismul se clatină: Texas scoate avortul în afara legii

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Secularismul se clatină: Texas scoate avortul în afara legii
Pe 1 septembrie a intrat în vigoare legea Texasului care indirect pune capăt avortului după 6 săptămâni de sarcină. Vestea a făcut înconjurul lumii, iar seculariștii se clatină și se înspăimântă. Pe 2 septembrie, Curtea Supremă a SUA a respins petiția avortiștilor de a bloca intrarea în vigoare a legii. [Link: www.washingtontimes.com ]

Legea penalizează cu 10.000 de dolari clinicile de avort, medicii, asistentele medicale, și orice persoană care în mod direct ori indirect facilitează prestarea serviciilor de avort. Legea în sine nu interzice avortul. Nu penalizează femeile care fac avort. Penalizează și pune în afara legii industria avortului, adică pe cei care trag foloase financiare de pe urma avortului: medicii care fac avort, clinicile de avort, asistentele medicale care participă la servicii de avort. Prin ce mijloace? Legea permite oricărui cetățean texan să dea în judecată abortion providers / pe cei care prestează servicii de avort după 6 săptămâni de sarcină în statul Texas. Fiecare persoană implicată plătește pagube de 10.000 de dolari pentru fiecare avort.

De ce de la 6 săptămâni de sarcină? Pentru că, spun experții, la 6 săptămâni de sarcină se detectează bătăile inimii în copilul nenăscut. În acest fel, Texasul recunoaște viabilitatea ființei umane începând de la 6 săptămâni de sarcină și nu de la 21 de săptămâni cum a decis Curtea Supremă a SUA în 1973 în cazul Rowe v. Wade.

Istoria decurge în mod ironic. Legalizarea avortului în SUA s-a făcut la începutul anilor 70 tot în Texas prin arestarea unei femei care făcuse avort. Cazul ei a ajuns, în timp, să fie judecat la Curtea Supremă care a recunoscut, în 1973, existența unui drept la avort. După jumătate de secol, Texasul devine primul stat american care practic pune avortul în afara legii.

Reacția avortiștilor a fost extremă. Intrarea în vigoare a legii i-a năucit. Încă le va mai lua ceva timp să se dezmeticească. Dl Biden nu recunoaște dreptul la viață al copilului nenăscut. Unele companii din Texas au anunțat că își vor reloca sediile și angajații în alte state. ONU a reacționat în mod extrem, acuzând Texasul de discriminare structurală împotriva femeilor. [Link: www.theguardian.com]

Felicitări Texasului și celor care au perseverat pentru recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți! Vă reamintesc că la europarlamentarele din 2014 și 2019 am candidat pe o platformă pro-viață, afirmând frecvent dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

Seculariștii ne spun că ei sunt de partea corectă a istoriei / on the right side of history. Dar cine râde la urmă, râde mai bine. După jumătate de secol își dau seama că în lume încă există oameni raționali, o rămășiță care nu se închină idolatriei morții și resping cultura morții.

Lecția Texasului este mai ales o lecție bună pentru creștini. Perseverența, inevitabil, duce la consecințe pozitive. În 1973, baptiștii americani au adoptat, spre rușinea lor, o rezoluție în care exprimau aprecieri pentru decizia Curții Supreme din SUA de a legaliza avortul. O rușine nu doar pentru ei, ci și pentru toți creștinii. Din fericire, baptiștii și-au venit în fire în 1979, când forțele conservatoare din mișcarea baptistă au anulat rezoluția din 1973, devenind apoi motorul mișcării pentru viață din SUA.

Din istoria lor trebuie să învățăm și noi. Creștinii din Texas au scontat o victorie uriașă care clatină secularismul occidental. Au scontat această victorie nu stând cu mâinile încrucișate, ori în buzunar, ori zicând celor implicați "nu aveți nicio șansă", "seculariștii sunt mai tari decât voi" ori fraze similare pe care eu încă le aud, din nefericire, din partea multor creștini din România.

Au scontat victoria aceasta nu doar pe genunchi, nu repetând până la paralizie că "Dumnezeu va purta de grijă", ci efectiv implicându-se în alegeri, candidând și perseverând vreme de 50 de ani spre ținta care le-a stat în față: stoparea uciderii copiilor nenăscuți.
..................
Discuțiile se întețesc în mass-media și cercurile politice americane și internaționale privind abolirea de către statul Texas a accesului la avort după 6 săptămâni de sarcină, adică odată cu detectarea primei bătăi de inimă a copilului nenăscut.

Presiunile asupra Texasului și represaliile deja s-au dezlănțuit asemenea unei furtuni. Seculariștii sunt disperați, năuciți de ceea ce s-a întâmplat peste noapte. Comentatorii neo-marxiști recunosc că forțele diabolice nu au fost pregătite pentru intrarea în vigoare a legii și nu au făcut ce ar fi putut să facă pentru blocarea ei.

Acțiuni legale și boicoturi împotriva Texasului deja au fost lansate. Una dintre ele a fost lansată recent de mișcarea satanistă din America, care, în numele libertății religioase, pretinde că abolirea sau penalizarea avortului încalcă libertatea religioasă a sataniștilor, în opinia cărora copilul nenăscut nu are statut de persoană umană.

Ni se dă de înțeles, așa cum deja am menționat pe pagina mea de Facebook de mai multe ori, că avortul este un ritual abominabil practicat de sataniști. Despre acțiunea sataniștilor puteți citi aici: https://thehill.com
 
De asemenea, o companie energetică a anunțat că își va muta sediul din Houston în alt stat, împreună cu cei peste 100 de angajați. La rândul lui, orașul Portland a anunțat că va boicota Texasul și ca urmare Texasul va pierde 7 milioane de dolari anual.

Din fericire, Texasul este un colos prea uriaș și puternic pentru a putea fi intimidat atât de ușor. Conform ultimelor date, la începutul anului 2021 Texasul constituia a noua economie mondială. La 30 de milioane de locuitori, puterea economică a Texasului e a noua din lume, înaintea Coreei de Sud și a Canadei și cu un loc în spatele Braziliei. [Link: www.businessintexas.com] Economia Texasului se apropie de 2 trilioane de dolari anual, iar a României, în comparație, de 300 de miliarde de dolari anual.
Texasul are resursele politice, legale și financiare pentru a putea purta cea mai colosală bătălie pentru viață de la legalizarea avortului în Rusia Sovietică acum 100 de ani. Alte state deja au anunțat că vor adopta legi similare cu ale Texasului, printre ele Missouri și Dakota de Nord.

Bătălia pentru viață se extinde tot mai feroce la nivel mondial. Luni, Curtea Supremă a Mexicului a decretat un drept la avort, în unanimitate. Mexic este a doua țară catolică din America Latină care a legalizat avortul în acest an, după Argentina. Este însă ironic că marți s-a produs unul dintre cele mai puternice cutremure de pământ din istoria Mexicului, lângă Acapulco, de 7 grade?

Texas are nevoie de solidaritatea noastră. Conform primului sondaj de opinie privind legea adoptată de Texas, 46% dintre americani agreează cu ea și 43% nu. [Link: www.rasmussenreports.com]

Peter Costea