Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Scoate șerpii înfocați din viața ta

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Scoate șerpii înfocați din viața ta
“Ni s-a scârbit sufletul de această hrană proastă (Numeri 21:5-6)!” Astfel au jignit evreii purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de ei și au plătit un preț colosal, pentru că Dumnezeu i-a lăsat pradă șerpilor înfocați din pustie unde până atunci i-a ocrotit cu stâlp de foc noaptea si un nor ca umbrar ziua.

De ce avem șerpi înfocați în familie, scandaluri uriașe, nervi, obiecte sparte, crize și tulburare? Pentru că ne-am permis să deschidem ușile șerpilor înfocați când am spus: “Mai bine nu te luam, mai bine luam pe cutare, mai bine muream decât să mă căsătoresc cu tine, urăsc ziua in care te-am cunoscut, îmi e silă de tine, o să divortez…” Astfel de cuvinte atrag asupra casei noastre blestemul și veninul urii de care suntem mușcați noi și copiii noștri, apoi ne mirăm că nu putem duce o căsnicie până la capăt și că picăm în depresii și pofte nimicitoare.

De ce avem șerpi înfocați în viață, în biserici, în relațiile cu apropiații, în tot ce facem? De ce simțim că se ține blestemul și eșecul de noi? De ce nu avem liniște? Pentru că ne permitem să vorbim orice, oricum. Pentru că ne permitem să dăm frâu liber gurii, iar apoi ne scuzăm inocent: “Am vorbit la nervi!” Tot din cauza unor vorbe la nervi au murit câteva zeci de mii din Israel în repetate rânduri. Vorbele spuse la nervi nu sunt scuzabile, pentru că acelea arată natura ta. Biblia ne spune că poporul evreu și-a cerut scuze lui Dumnezeu si lui Moise pentru că a vorbit împotriva lor. Veninul șerpilor înfocați din viața ta (tulburare, depresia, boala, falimentul) este anihilat doar dacă te căiești și îți ceri iertare față de cei pe care i-ai jignit și împotriva cărora ai vorbit chiar pe la spate.
Nu lăsa veninul să intre în viața ta printr-o gură stricată și fără frâu!

Cu prețuire,
Toni Berbece