Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Vă spun vouă

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Vă spun vouă
Vă spun vouă celor îmbătrâniți de zile, timpul vostru si vremea voastră nu s-au scurs. Continuați să străluciți spre slava lui Dumnezeu și spre exemplul celor tineri. Dumnezeu s-a folosit de un bătrânel aproape de pragul noii vieți pentru a-i încuraja pe Maria si pe Iosif că pruncul lor este într-adevăr Mesia și s-a folosit de văduva Ana de 84 de ani pentru a le vorbi de Hristos tuturor celor din Templu (Matei 2:25-38). Așadar, e posibil ca cea mai productivă perioadă a vieții tale să fie pe final, cum a fost în cazul lui Moise.

Vă spun vouă adulților, nu vă plafonați, vremea modelării, învățării și cizelării nu a trecut. Încă puteți să deveniți cine ați visat să fiți, încă mai puteți să faceți acel copil pe care v-a fost frică să-l faceți, încă puteți face o facultate pentru a străluci spre slava Domnului, încă puteți deschide acea afacere pentru a fi un sprijin mai mare pentru cei sărmani, încă puteți pentru că nici Dumnezeu nu a renunțat să facă planuri cu voi. Majoritatea ucenicilor Domnului aleși erau la o vârstă la care alții nu mai așteaptă nimic spectaculos să li se întâmple. Pavel a fost ales ca Apostol când a crezut că singura lui șansă de a fi pe placul mai marilor lui era să fie călău, însă nu știa că Dumnezeu plănuia altceva pentru el. Lasă-te condus de planurile lui Dumnezeu pentru tine!

Vă spun vouă tinerilor, nu vă lăsați controlați de pofte, ci controlați voi poftele tinereții. Valeriu Gafencu spunea că zestrea cea mai de preț a mamei lui, când l-a întâlnit pe soțul ei la 24 de ani, a fost fecioria sufletului și a trupului. Păstrați-vă această zestre de puritate nu doar în trup, ci și în suflet. Unii sunt feciori în trup, dar nu și în minte, mintea le este de mult pervertită, la fel e și cu multe domnișoare. De aceea controlați-vă poftele prin Duhul Sfânt și investiți în educație, credință și iubirea adevărată care așteaptă și se sacrifică.

Vă spun vouă copiilor, feriți-vă de mici ochii de mizeriile acestei lumi, de filmulețe si de imagini care vă pot schilodi pe viață și care pot aduce patimi stricate în voi, stați departe de depravarea morală servită de diavolul printr-un clip pe internet când nu vă pot vedea părinții. Poate credeți că vă puteți ascunde de ochii lumii când deschideți pagini mizerabile, dar nu vă puteți ascunde de ochii setoși ai demonilor, care se vor hrăni din mințile voastre tinere și vă vor vrea sufletele pe veci. Nu vă lăsați murdăriți, controlați prin Hristos ce puneți înaintea voastră și citiți mai degrabă Scriptura, care vă va ajuta să vă păstrați curată cărarea vieții și să aveți ghidaj și principii în viață, plus nopți liniștite.

Cu prețuire,