Știri externe Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Un deputat creștin riscă 6 ani de închisoare pentru că a postat pe Twitter versete biblice despre căsătorie...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Un deputat creștin riscă 6 ani de închisoare pentru că a postat pe Twitter versete biblice despre căsătorie...
O membră creștină a Parlamentului finlandez riscă șase ani de închisoare pentru comiterea a trei infracțiuni, printre care „discurs instigator la ură”, pentru că și-a împărtășit opinia cu privire la căsătorie și sexualitatea umană pe rețelele de socializare, la televizor și într-un pamflet.
Procurorul-șef al țării a înaintat trei acuzații penale împotriva parlamentarului finlandez și fostului ministru de interne, Päivi Räsänen, potrivit grupului juridic creștin ADF International din Austria.

Politiciana, care este membră a Bisericii Evanghelice Luterane din Finlanda și fost președinte al creștin-democraților, este investigată de poliție din iunie 2019 pentru că și-a exprimat public opinia cu privire la căsătorie și sexualitatea umană într-un pamflet din 2004, pentru comentariile făcute într-o emisiune TV din 2018 și pentru un tweet adresat conducerii bisericii sale.

Medic, mamă a cinci copii și bunică a șase nepoți, Räsänen riscă acum doi ani de închisoare pentru fiecare presupusă crimă, a declarat grupul.

„Nu pot accepta că exprimarea convingerilor mele religioase ar putea însemna închisoare”, a afirmat Räsänen într-o declarație emisă de ADF International. „Nu mă consider vinovată de amenințarea, calomniarea sau insultarea nimănui. Declarațiile mele s-au bazat pe învățăturile Bibliei despre căsătorie și sexualitate.”

Deputată în Parlament din 1995, Räsänen a declarat că „îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, astfel încât nimeni altcineva să nu fie privat de dreptul lui la libertatea religioasă și de exprimare”.

Ea a spus că își menține poziția conform căreia „exprimările mele sunt legale și nu ar trebui să fie cenzurate”.

„Nu voi da înapoi de la opiniile mele. Nu voi fi intimidată să-mi ascund credința. Cu cât mai mulți creștini tac pe teme controversate, cu atât spațiul pentru libertatea de exprimare devine mai restrâns”, a afirmat ea.

Directorul executiv al ADF International, Paul Coleman, a adăugat: „Libertatea de exprimare este una dintre pietrele de temelie ale democrației”.

„Decizia procurorului general finlandez de a aduce aceste acuzații împotriva dr. Räsänen creează o cultură a fricii și a cenzurii”, a continuat Coleman. „Este tragic faptul că astfel de cazuri devin mult prea frecvente în întreaga Europă. Dacă funcționarii publici devotați precum Päivi Räsänen sunt acuzați penal pentru exprimarea convingerilor lor profunde, acest lucru slăbește dreptul fiecăruia de a vorbi liber.”

În 2019, Räsänen a scris un tweet în care punea sub semnul întrebării conducerea bisericii sale pentru că sponsorizau evenimentul LGBT „Pride 2019”, acesta fiind însoțit de o imagine a unui verset din Biblie. Drept urmare, ea a fost acuzată de discurs instigator la ură și este interogată de poliție.

În privința pamfletului, ADF International a explicat că Räsänen a scris-o cu mai bine de 16 ani în urmă pentru a expune învățătura oficială a propriei biserici despre sexualitatea umană. „În ciuda faptului că poliția a concluzionat anterior că nu a fost comisă nicio infracțiune, procurorul general a redeschis dosarul”, a declarat ADF International.

Investigațiile includ comentariile sale de la o emisiune TV din 2018, în care prezentatoarea a venit la ea acasă și a rămas peste noapte. În cadrul programului, ele au discutat chestiuni religioase, inclusiv convingerile personale ale lui Räsänen.

Într-un interviu radiofonic din 2019, Räsänen a comentat subiectul de discuție al emisiunii: „Ce ar crede Isus despre homosexuali?”
În tweet-ul său din 2019, ea a citat Romani 24:24-27 și a postat o imagine a pasajului din Biblie.

Pasajul spune: „De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor”.

Räsänen a mai fost în situații controversate, devenind cunoscută ca o apărătoare finlandeză a viziunilor creștine tradiționale asupra căsătoriei, eutanasiei și avortului.

Așa cum și Evangelical Focus a remarcat mai devreme, opiniile lui Räsänen sunt adesea mai conservatoare decât cele din conducerea ECLF.

Traducere: Prodocens Media