Știri externe Apel la rugăciune Mapamond Creștin

Vremuri grele pentru creștinii din Afganistan. Pericolul îi paște la tot pasul...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Vremuri grele pentru creștinii din Afganistan. Pericolul îi paște la tot pasul...
În timp ce talibanii se instalează din nou la putere în Afganistan și instaurează legea islamică Sharia, creștinii se așteaptă la ce e mai rău. Într-un interviu recent acordat agenției de știri Reuters, Waheedullah Hashimi, ofițer taliban cu grad înalt, a confirmat că, sub nicio formă Afganistanul nu va avea o democrație sub conducerea Talibanului și singura lege ce se va implementa va fi legea islamică Sharia.

Tot el a mai spus: „Nu va fi democrație deoarece democrația nu are nicio bază în țara noastră… Nu vom sta la discuții în legătură cu ce sistem politic vom aplica în Afganistan, pentru că este clar. Va fi legea islamică Sharia și atât.”

În timpul regimului condus de talibani în anii ‘90 au existat multe interpretări extreme ale legii islamice, incluzând reguli opresive pentru femei și pedepse violente asupra infidelilor, incluzându-i și pe acei credincioși care au venit la Hristos din rândul musulmanilor.

Fratele Samuel (pseudonim), directorul Open Doors Asia, ne cere în continuare să ne rugăm, afirmând că: „Acestea sunt vremuri grele pentru creștinii din Afganistan. Pericolul îi paște la tot pasul. Nu știm ce va fi luna următoare și ce fel de implementări ale legii Sharia vom vedea, dar continuăm să vă rugăm să mijlociți pentru frații și surorile noastre. Au de suportat o împotrivire de neînchipuit. Trebuie să ne rugăm fără încetare.”

Într-un interviu exclusiv acordat CBN-ului, Hamid, un credincios local a cărui nume a fost schimbat din motive de securitate, a împărtășit teama lui că talibanii vor elimina populația creștină.

El a mai spus: „Cunoaștem un credincios din zona nordică cu care lucram, dar am pierdut legătura cu el deoarece orașul lui a căzut în mâna talibanilor. Mai sunt încă trei orașe în care am pierdut legătura complet cu credincioșii de aici.”

„Sunt credincioși cunoscuți în comunitatea lor deoarece sau convertit de la islam la creștinism. Ei sunt numiți apostați și pedeapsa pentru așa ceva este moartea.”

Hamid continuă: „Talibanul este recunoscut pentru felul în care execută această pedeapsă.”

De luni, de când talibanii au preluat controlul, haosul și, în același timp, o liniște stranie s-a instalat peste Afganistan. Platformele de socializare s-au umplut cu imagini în care localnicii se îmbulzesc ca să se urce în avioanele americane, în timp ce pe străzi și în piețe se plimbă talibani înarmați până-n dinți.

Fostul președinte Ashraf Ghani, despre care s-a spus că ar fi fugit în Uzbekistan sau Tadjikistan, a apărut public undeva în Emiratele Arabe Unite.

Acuzat de oficialii ambasadei Rusiei în Afghanistan că ar fi fugit cu un elicopter plin cu bani gheață, acesta a menționat în prima lui conferință publică, că ar fi fost forțat de bordul de securitate să părăsească Kabulul, pentru a evita o vărsare de sânge.

Continuați să vă rugați pentru Afganistan! Psalmul 57:1-5

Sursa: Open Doors USA