Comunicate Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Comunicat: Comunitatea bisericilor penticostale românești VRPG, parte a Freikirche în Austria

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Comunicat: Comunitatea bisericilor penticostale românești VRPG, parte a Freikirche în Austria

Cu indignare constatăm profanarea valorilor Sfintelor Scripturi, prin acțiunea unei păstorițe austriece, în numele credincioșilor baptiști, frați de credință și colegi în structura bisericească din Freikirchen în Austria.

Ne exprimăm regretul pentru această acțiune necreștinească și nebiblică, nu găsim cadru de justificare în teologia evanghelică nici în practica bisericească. O privim cu multă îngrijorare, cu tristețe, o considerăm o abandonare gravă a valorilor biblice. O batjocură adusă unei comunități de credincioși, la care persoana respectivă se declară aparținătoare. Ce ironie amară!

Acțiunea amintită nu ne reprezintă pe niciunul, atât personal cât și bisericesc. Față de teologia practicată, de conduită și baze de învățătură, aceasta este un derapaj păcătos, josnic, este un precedent periculos.

Condamnăm categoric astfel de practici, ne distanțăm de ele, de bisericile sau lucrătorii care le practică sau tolerează. Nu vrem să fim asociați defel cu cei ce le practică.

Chemăm toate bisericile și slujitorii din comunitatea românilor Freie Christengemeinde și din Freikirche în Austria la post și rugăciune, la o slujire după modelul Domnului Isus Hristos, luând în serios Sfânta Scriptură, ținând sus Cuvântul Adevărului, fără a ne abate și fără a tolera abateri sau practici contrare atât Sfintelor Scripturi, cât și mărturiei de credință a uniunii noastre.

Ne rugăm Domnului pentru a fi luminați, pentru a putea păstra cerințele Evangheliei la valoarea lor, nenegociabilă. Pentru a putea oferi celor ce solicită, ajutorul eficient, ajutător, nicidecum de a conduce oamenii în tenebrele împărăției morții.”

Comitetul Executiv

www.voceacrestinilor.com

Vezi și:

Prima căsătorie LGBT oficiată de o păstoriță a unei biserici baptiste