Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Curtea Supremă SUA pregătește abrogarea dreptului la avort

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Curtea Supremă SUA pregătește abrogarea dreptului la avort
Am comentat într-un scurt live de luni seara că o majoritate de 5 la 4 a judecătorilor din Tribunalul Suprem al SUA pregătește abrogarea dreptului la avort decretat de Tribunal în 1973. Luni seara a fost scursă în presă prima versiune a opiniei care, în formă finală, foarte probabil va fi publicată în iunie. Prima versiune are data de 10 februarie. Scurgerea e fără precedent, a creat haos în cercurile politice americane și a zguduit fundamentele republicii americane.

Textul primei versiuni poate fi citit aici: https://www.politico.com/f/...
 
Scurgerea versiuni intermediare este un act de lașitate. Încălcarea principiului confidențialității este un act de iresponsabilitate comis de o persoană iresponsabilă. Persoana respectivă nu a fost încă identificată. Goana după relevanță este o tentație canceroasă și, fără îndoială, persoana care a scurs opinia a făcut-o și din motive de aroganță personală. Comportamentul acesta este o crimă împotriva democrației, a instituțiilor democratice, și a statului de drept. Nu doar când e vorba de aspecte extrem de sensibile din sfera judiciarului, dar din oricare sferă publică în care confidențialitatea este indispensabilă funcționării propice a sistemului democratic în întregimea lui.

Intuiția îmi spune că persoana care a scurs documentul este un "progresist" cu conexiuni în interiorul Curții Supreme. Motivația este, speculez, crearea unor revolte sociale masive în săptămânile care au mai rămas până la finalizarea opiniei, care să-i determine pe cei cinci judecători conservatori să-și schimbe votul. Anarhiștii deja au devenit activi în spațiul virtual solicitând gloatelor anarhiste să incendieze clădirea Curții Supreme: https://thefederalist.com
 
Documentul a fost publicat în Politico, o publicație neo-marxistă și "progresistă", ceea ce întărește convingerea că scurgerea documentului a fost făcută de un "progresist" rău intenționat. O publicație responsabilă nu ar fi publicat opinia. Dar, din nou, goana după relevanță și atenție, justifică josnicia la care s-a pretat nu doar persoana care a "furat" opinia, dar și jurnaliștii și bordul editorial de la Politico.

Presa a confirmat că, în ciuda scurgerii, voturile au rămas neschimbate: 5 la 4 pentru recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți. Vestea este bună pentru conservatori, creștini și cei care au purtat bătăliile acerbe pentru viața ființelor plăpânde nenăscute. Să nu uităm, însă, că suntem o societate civilizată, iar deciziile pe care le luăm trebuie luate la fel, civilizat și în conformitate cu regulile acceptate. Dacă se încalcă regulile acum, tentația în viitor va fi la fel, să le încălcăm din nou. Fără reguli, și, mai ales, fără respectarea lor, o societate civilizată descinde în barbarism.

Peter Costea