Știri externe Articole Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Germania interzice uciderea embrionilor de găină, pentru că „simt durerea”, dar permite uciderea bebelușilor

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Germania interzice uciderea embrionilor de găină, pentru că „simt durerea”, dar permite uciderea bebelușilor

Smulgerea copiilor din burțile mamelor este considerată acceptabilă, în vreme ce distrugerea ouălor de găină fecundate devine ilegală după șase zile.

Parlamentul german a adoptat o lege care interzice uciderea embrionilor de pui începând de la vârsta de șase zile, deoarece sunt „sensibili la durere”, precum și uciderea păsărilor de curte din cauza sexului.

În anul 2020, Julia Klöckner, ministrul german al Agriculturii în guvernul Angela Merkel, a inițiat un proiect de lege care interzice uciderea puișorilor de găină masculi. Anual, în Germania sunt uciși circa 45 de milioane de puișori de cocoș în crescătoriile de găini ouătoare, deoarece aceștia nu pot face nici ouă, nici nu produc carne suficient de rapid pentru a fi îngrășați și sacrificați.

Legislativul german a decis ca, începând cu anul 2022, uciderea puișorilor masculi să fie interzisă, deoarece embrionii de pui sunt „sensibili la durere începând cu a șaptea zi”.

În consecință, fermele vor trebui să folosească metode pentru a determina sexul puilor înainte de eclozare, astfel încât ouăle să fie scoase din incubator.

Mai mult, începând cu 2024, vor fi necesare metode pentru determinarea sexului embrionului din ou cât mai rapid, astfel încât ouăle cu masculi să fie eliminate de timpuriu, iar embrionii să nu simtă nici o durere.

După aprobarea legii, Klöckner a declarat entuziasmată: „Suntem pionieri în lumea întreagă!”

Asociația germană pentru Bunăstarea Animalelor și-a exprimat satisfacția față de ideea legii, însă s-a declarat nemulțumită că aceasta va fi aplicată în două etape și abia din 2024 va fi interzisă uciderea embrionilor înainte ca ei să simtă durerea.

David Engels, șeful catedrei de Istorie Romană la Universitatea din Bruxelles, a postat pe Twitter (mai jos) un mesaj ironic:

„Când embrionii de pui se bucură de mai multă protecție decât embrionii umani, atunci știi că te afli în cea mai bună Europă din toate timpurile.”

În Germania, fetușii umani pot fi uciși prin avort, indiferent de motivul invocat, până în săptămâna a 12-a de la concepție. Pentru motive speciale, avortul este permis și mai târziu, în timpul perioadei de sarcină.

În săptămâna a opta și a noua, fetușii au deja ploape și a început să le crească părul.

În săptămâna a noua și a zecea, bebelușii pot face tumbe, strâng din ochi la sursele de lumină, se încruntă și înghit.

În jurul săptămânilor a unsprezecea și a douăsprezecea, anatomia bebelușului devine în mod clar de băiețel sau fetiță. Fața are o formă definită și caracteristici unice, și au apărut papilele gustative.

Există dovezi științifice care arată că bebelușii pot avea senzații începând cu săptămâna a douăsprezecea.

Avorturile în această perioadă reprezintă niște chinuri cumplite pentru bebelușii care adeseori sunt dezmembrați pentru a fi scoși din burta mamei.

activenews.ro