Știri interne Semnele vremurilor

Marșul pro-LGBT „Bucharest Pride” se va desfășura totuși pe Calea Victoriei sâmbătă 14 august...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Marșul pro-LGBT „Bucharest Pride” se va desfășura totuși pe Calea Victoriei sâmbătă 14 august...

După o nouă rundă de discuții, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat organizarea de către Asociația Accept a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei sâmbătă 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane, informează stiripesurse.ro.

Primăria Capitalei a declarat că proiectul „Străzi deschise”, ce avea loc în fiecare weekend pe Calea Victoriei, va fi suspendat pentru ziua în care se va desfășura marșul.

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare.”, a transmis Primăria Capitalei.

Astfel, marșul pro-LGBT va avea loc în ultima zi de post, cu o zi înainte de praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Asociația organizatoare ceruse ca 10.000 de persoane să aibă acces la eveniment, în schimb PMB a anunțat că nu poate permite decât accesul la 500 de participanți.

Chiar și așa, Asociația Accept, sprijinită de unii politicieni USR, a anunțat că va mărșălui oricum pe Calea Victoriei, punând presiune pe autoritățile locale.

Până la urmă, activiștii au trebuit să accepte participarea a 500 de persoane, nu 10.000 așa cum își doreau.

www.r3media.ro