Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ A încetat să bată ceasul biologic al României?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ A încetat să bată ceasul biologic al României?
Cea mai letală știre pentru România de la Revoluție încoace privește declinul ei demografic. Vestea aceasta se repetă periodic de cel puțin o dată sau de două ori pe an.

Cel puțin o dată pe an ni se comunică datele statistice privind decesele și noi născuții. Ultima știre de acest gen a fost publicată luna aceasta, conform căreia în primele 6 luni ale anului trecut doar 73.000 de copii s-au născut în România, adică, extrapolat la tot anul, 146.000 de copii. Este știrea cea mai nefastă și letal posibilă pentru România. Conform datelor istorice, un număr atât de mic de români s-au mai născut doar cu 145 de ani în urmă. Deci, demografic vorbind, stăm atât de precar cum eram în 1879!

Aș îndrăzni să spun că dacă s-ar abate peste noi un conflict militar, soarta biologică a României ar fi deja pecetluită.

Ne-am obișnuit cu aceste știri timp de decenii. Fără ca să ne pese și mai ales fără ca vreun partid politic din România să fi apucat taurul de coarne și să demareze politici de lungă durată pentru rectificarea celei mai acute probleme sociale cu care ne confruntăm de peste 30 de ani.

Statisticile ONU spun că, în absența unor măsuri de rigoare, ceasul biologic al României va înceta să bată în 2080, în sensul că populația României va fi îmbătrânit atât de mult – tocmai din lipsa de copii noi născuți, încât România nu își va mai putea reveni biologic. Adică, vom urmări neputincioși acele ceasului biologic așteptând inevitabil moartea.

Ceea ce scriu nu este intenționat să aibă un ton melodramatic. Este intenționat să tragă un mare și puternic semnal de alarmă. Nu ne putem juca de-a demografia.

La nivel european, lucrurile nu stau cu mult mai bine. Doar 3% din familiile Europei au trei sau mai mulți copii!

Este nevoie urgentă de o politică de salvare biologică a României. Salvăm de toate: animale de la extincție, pădurile de fierăstrăul străinilor, balenele, iar în aceste zile „clima”. Nu se gândește nimeni la salvarea de la extincție a ființei umane însăși, a românilor și a României!

Cum gândesc eu gândesc mulți alții. Suntem români patrioți, de bună credință, care însă nu sunt în Parlament. Până acum am luptat pentru supraviețuirea biologică a României doar din afară, de zeci de ani.

Se vorbește mult în zilele astea despre patriotism, un lucrul bun. Dar, în opinia mea, nu poți fi un autentic patriot dacă nu acorzi prioritate rectificării declinului demografic al României. Discursul patriotic este fără rost dacă nu este asociat cu politici reale pentru salvarea de la extincție a românilor și cultivarea unei culturi pro-viață între români.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
 
Peter Costea