
Cu o agresiune acerbă, Parlamentul European își continuă lunga campanie de discreditare și atacuri împotriva valorilor care ne sunt dragi. Cu un vot de 336 pentru, 163 împotrivă și 39 de abțineri, pe 11 aprilie PE a adoptat o rezoluție care solicită Consiliului Uniunii Europene să declare avortul un drept fundamental. Atacă, de asemenea, pe nume Polonia și Malta și le solicită să elimine restricțiile privind avortul.
Privind libertatea de conștiință, rezoluția solicită eliminarea ei în domeniul avortului și impunerea în acest fel a obligativității prestării de servicii de avort la către medicii care până în prezent refuză să facă avort din motive de conștiință. Aici sunt vizate, în mod special România și Italia, unde, tocmai din motive de conștiință, este tot mai greu să găsești cadre medicale care să presteze servicii de avort.
Surprinde opoziția timidă a conservatorilor din PE. Doar 163 au votat împotrivă. Opoziția lor timidă reflectă migrarea treptată a pretinșilor conservatori înspre „centru” și stânga progresistă. Este inacceptabil ca PE să aibă atât de puțini parlamentari care să se opună celui mai mare rău de sub soare – curmarea vieții copiilor nenăscuți.
Cu toate că rezoluția nu este obligatorie la nivel de state, ea este desemnată să împlinească visul incompetentului Macron care a sugerat deja încă de anul trecut că „dreptul” la avort să fie inclus în Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale.
Amendamentul propus de PE propune următorul text privind „dreptul” la avort: „Everyone has the right to bodily autonomy, to free, informed, full and universal access to sexual and reproductive health and rights, and to all related healthcare services without discrimination, including access to safe and legal abortion / Oricine are dreptul la autonomia personală a corpului, la acces liber, informat, integru și universal pentru exercitarea drepturilor sexuale, reproductive și la sănătate, și la toate serviciile privind îngrijirea medicală, fără discriminare, inclusiv acces la avort legal și în siguranță”.
Un alt paragraf al rezoluției solicită marginalizarea prin excluderea din spațiul public a mișcării pro-viață din țările membre dar – chiar strigător la cer, să nu finanțeze organizațiile neguvernmentale pro-viață.
Iată, în opinia mea, o solicitare care cere, dar și impune, inevitabil, discriminarea printr-un document oficial al PE.
Pentru adoptarea amendamentului de mai sus este nevoie de acțiunea unanimă a președinților fiecărei țări membre în UE, ceea ce, din fericire, este puțin probabil. În acest context, sperăm ca președinția României să fie preluată anul acesta de o persoană care prețuiește viața.
Dl Ciolacu deja a comunicat în spațiul public că dânsul este pro-avort, deci pe el nu putem conta.
Toată viața am promovat dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Îl promovez cu sârguință și acum și îl voi promova toată viața.
În conformitate cu convingerile mele, dar și ale voastre – ale milioanelor de persoane din România care sunt pro-viață, m-aș fi opus rezoluției și aș fi votat împotrivă.
Oportunitatea de a schimba lucrurile, însă, se apropie. Pe 9 iunie mergem la vot. Haideți să votăm în masă candidații autentic conservatori, pro-viață.
Vă reamintesc că eu candidez la europarlamentare din partea Partidului Alianța Renașterea Națională pe listele Alianței AUR.
Peter Costea