Articole Opinii Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Apocalipsul pe care ni l-am creat

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Apocalipsul pe care ni l-am creat
Am creat COVID-19. În mod intenționat. L-am scăpat din laborator, iar acum el ucide milioane de ființe umane. Vom scăpa de sub control și alte virusuri. Este naiv să mai credem, la începutul Anului 2 al Pandemiei, că ceea ce s-a întâmplat în Wuhan, China, în toamna lui 2019 nu se va întâmpla din nou. Incidente similare s-au petrecut deja cu zecile în trecut, și, din nefericire, se vor mai întâmpla.

Oamenii de știință și "experții" ne spun, cu zâmbete pe buze: "we won, we beat the virus / am biruit virusul COVID-19." Chiar? Nițică umilință și o frunte aplecată ar fi gesturi mai potrivite în locul zâmbetului de pe buze.

Virusul ne-a lezat drepturile constituționale cum nu s-a mai întâmplat în istoria României și a Europei de Est de la comunism încoace, și în Europa Occidentală din anii 40 încoace. Curios, ni se spune că toate aceste lucruri se fac pentru binele nostru.

Tinerii sunt îngroziți. Se tem de moarte. Sondajele de opinie indică faptul că generația tânără este mai înspăimântată de virus decât oamenii mai în vârstă. Suicidul, dependența de droguri, dependența de alcool, dependența de Netflix, îmbibarea minții oamenilor în imaginile murdare ale pornografiei, și alte manifestări toxice de acest gen care dezumanizează au fost mai abundente în 2020 decât în anii precedenți. Acesta este "mecanismul de apărare" oferit nouă de secularism în anul tocmai încheiat. Un mecanism care ne asigură un "escapism" de la realitatea zilei, o realitate depresivă care se repetă în mod identic de la zi la zi.

Micii "mesia" ai Europei în care am fost învățați să ne punem încrederea să ne treacă de cealaltă parte a pandemiei: Ursula, Angela, Boris, Emmanuel, Iohannis etc., ne-au dezamăgit. S-au dovedit inepți și în întregime incapabili să rezolve problema unui virus care este atât de mic încât nici nu se vede. Ne spun, la unison, să mai avem încă nițică răbdare și totul va fi bine.

Haosul economic, politic, geopolitic și social al anului trecut încă mai continuă. Un om pe jumătate senil la Casa Albă și un bărbat relativ tânăr, dar agresiv, în Beijing încă încearcă să decidă soarta umanității, luptând pentru supremația globală.

Excedentul comercial al Chinei a devenit enorm în 2020, mai mult ca oricând. China este mai bogată în februarie 2021 decât oricând în istoria ei. Excedentul comercial al Germaniei a scăzut enorm în 2020. Europa își întinde mâna către tiranul chinez pentru a ieși din impasul zilelor noastre. AstraZeneca, în care ne-am pus încrederea, ne-a dezamăgit. Ne întindem mâinile către Rusia și China comunistă pentru a primi vaccinuri. Rușinos.

Coșmarul cu care începem anul 2021 este unul real și din nefericire va continua. Puțini dintre noi mai pot nega că anul 2020 "is a year of our own making and device / e un an făcut de mâna omenească", creat de mintea omului, de oamenii de știință, de experți, politologi, tehnocrați, parlamentari, tribunale, organizații internaționale. Adică de oamenii pe care noi îi considerăm inteligenți. Nu au făcut-o neapărat intenționat, dar e un rezultat al trufiei minții seculare și a oamenilor seculari care se închină rațiunii și resping revelația.

Putem însă spune, cu la fel de multă acuratețe, că în anul 2020 ne-am creat un apocalips al nostru. Orice persoană cu rațiune care citește cu deamănuntul cartea Apocalipsa își dă seama că zilele în care trăim se aseamănă tot mai mult cu scenariile apocaliptice deja descrise acum 1900 de ani și revelate nouă prin gura Mântuitorului.

Va fi anul 2021 o continuare a apocalipsului pe care ni l-am creat în ultimii ani? Sunt înclinat să cred că da. Ceea ce ne dă de înțeles că în vremuri ca acestea este important mai mult ca oricând să ne ancorăm viețile și mințile în Adevăr și în Stânca Veacurilor.