Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Atacul PE împotriva democrației

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Atacul PE împotriva democrației
Parlamentul European a atins un nou apogeu al ireverenței față de procesul democratic și democrație săptămâna trecută când a adoptat, cu un vot de 433 la 123, o rezoluție împotriva Ungariei. PE nu mai consideră Ungaria o democrație. Titlul rezoluției spune totul: Hungary can no longer be considered a full democracy / Ungaria nu mai poate fi considerată o democrație autentică. [Link: www.europarl.europa.eu]

Ca de obicei, rezoluția a fost adoptată cu o marjă îngrijorător de mare: 310 de voturi. Marja în sine denotă ca însuși PE nu este o instituție democratică, ci una în care se gândește într-o singură direcție, se votează aproape la unison, iar dezbaterile sunt fără rost. Într-o democrație autentică legile și directivele se adoptă pe muchie de cuțit tocmai din cauza dezbaterilor și punctelor de vedere în competiție.

PE a trecut linia permisibilului, etichetând Ungaria ca pe un stat nedemocratic. PE a ales să critice paiul din ochiul unei țări membre, dar nu bârna din propriul ei ochi. PE nu este un model de democrație ori dezbateri democratice. Nici nu este împuternicită de cetățenii UE să demonizeze o țară membră.

Putem trage câteva concluzii din acest eveniment fără precedent. PE rămâne consistent și ferm pe pozițiile lui anti-suveranitate națională. Nu e un lucru ușor de trecut cu vederea când PE critică o țară unde o majoritate deloc nesemnificativă îl alege pe dl Orban din nou și din nou. Nimeni nu poate spune, și nici nu există dovezi, că alegerile din Ungaria nu au fost libere. Pentru PE, însă, când rezultatul alegerilor naționale nu este după placul Bruxellesului, Bruxellesul acuză țara respectivă că nu este democratică.

PE a adoptat o poziție similară față de Polonia. PE a demonizat și continuă se demonizeze și Bulgaria pentru că Tribunal Suprem a declarat Convenția de la Istanbul neconstituțională. PE nu doar că nu respectă procesul democratic național, dar nu respectă nici statul de drept.

Unde a fost PE în anii grei prin care a trecut România sub tirania dlui Dragnea și a partidului lui? Când PSD și dl Dragnea amenințau democrația română și statul de drept? PE nu a adoptat nicio rezoluție de condamnare a PSD ori a României. Când un guvern de stânga apucă pe o cale greșită, PE tace.

Europarlamentarii români s-au făcut părtași acestui act odios de agresiune ideologică la adresa procesului democratic european. Nici un europarlamentar român nu a votat împotriva rezoluției. Pentru rezoluție au votat: Băsescu, Marinescu, Mureșan, Botoș, Cicurel, Cioloș, Gheorghe, Mituță, Pîslaru, Ștefăniță, Tudorache, Avram, Negresu, Picula. S-au abținut Buda, Falcă și Hava. Ceilalți nu au votat. Unii dintre europarlamentarii români și-au pierdut orice credibilitate morală pentru a mai fi în PE, în primul rând dl Băsescu. E greu de înțeles atunci cum de ei sunt primii care aruncă piatra și prin votul lor șubrezesc democrația europeană. Locul lor nu mai este în PE.

Suntem dezamăgiți de PE și de europarlamentarii români. Cu sprijinul lor, PE devine un instrument și mai agresiv de promovare a totalitarismului secular în Europa.
Peter Costea