Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ CEDO ne impune tirania verde

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ CEDO ne impune tirania verde
Tiraniile vin în multe culori. Comunismul a fost tirania roșie, iar astăzi tirania seculară este tirania roz / pink. Îi putem spune și tirania curcubeu.

Secularismul ne impune o nouă tiranie: tirania verde, tirania care vrea cu orice chip să ne scape de impactul schimbărilor climatice, așa numite și presupuse. Fie că vrem, fie că nu. Pârghiile pentru impunerea acestei tiranii sunt cele cunoscute: statul secular, legislatura, executivul și toate instituțiile sociale și politice ale statului secular.

O pârghie puternică sunt și tribunalele. Ele constituie cea mai nedemocratică pârghie dintr-o democrație, cea mai de temut și cea mai puțin afectată de voința cetățenilor, ele de obicei plasându-se deasupra legii și a mecanismului de supraveghere democratică.

La nivel european, pârghia aceasta de mult discreditată și nedemocratică este CEDO – Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CEDO este vârful de lance care reconfigurează gândirea și politica societății și a celor 47 de state asupra cărora CEDO are autoritate. Recent, CEDO și-a folosit puterea enormă pe care o are pentru a impune asupra noastră teroarea climatică, pe care eu o numesc „tirania verde”.

Pe 9 aprilie, CEDO a emis o decizie în care găsește Elveția vinovată de măsuri inadecvate pentru prevenirea și ameliorarea efectelor schimbărilor climatice. [Link: www.reuters.com]

Este, se pare, prima decizie de acest gen emisă de CEDO. Un grup de femei elvețiene au dat Elveția în judecată pretinzând că masurile inadecvate luate de Elveția privind clima le cauzează probleme de sănătate. Pretenția lor însă este una teoretica și fără sens. Iar faptul că CEDO a admis plângerea lor dovedește din nou că CEDO este o instituție care și-a pierdut de mult direcția și sensul.
La urma urmei, te întrebi ce are clima de-a face cu drepturile fundamentale ale cetățenilor Europei conferite lor de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Nici una!

Decizia CEDO nu este o decizie de jurisprudență, ci una politică. CEDO se amestecă în politica internă a Elveției, trecând astfel peste suveranitatea țării și a cetățenilor elvețieni care prin reprezentanții lor din Parlament decid ce politici să adopte la nivel național. Politicile climei nu au nimic de-a face cu drepturile omului.

CEDO nu va ezită să ne șubrezească și suveranitatea noastră națională. Trebuie să ne pregătim în acest sens, atât la nivel național, cât și european. De aici decurge importanța covârșitoare a alegerilor europarlamentare din 9 iunie. E absolut necesar să mergem la vot în număr cât mai mare și să alegem europarlamentari suveraniști care promovează și protejează suveranitatea națională.

Peter Costea