Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Domnul Iohannis și extrapolarea incompetenței la nivel unional

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Domnul Iohannis și extrapolarea incompetenței la nivel unional
Dl Iohannis își anunță candidatura la postul de Secretar General al NATO. Marxist, fost membru al PCR, progresist, inamic al valorilor creștine și o mare pacoste pentru România ultimilor 10 ani, dl Iohannis vrea să-și continue cariera politică la un nivel mai înalt. Aspirațiile sunt întotdeauna bune, dar și competențele contează.

Am citit cu atenție motivația dlui Iohannis și realizările care el pretinde îl califică pentru poziția la care aspiră. Sunt de acord că Europa de Est trebuie reprezentată mai bine în structurile de vârf ale NATO, mai ales în contextul geopolitic actual. Dar competența contează. Iar competența lipsește cu desăvârșire președintelui actual al României.

Dl Iohannis și-a dovedit incompetența de multe ori. În cei zece ani de președinție a României, a dovedit o incompetență crasă în toate privințele. În ultimii 2 ani nu a făcut România mai sigură în raport cu agresiunea lui Putin în Ucraina și nu a promovat interesele economice ale țării legate în mod direct de consecințele războiului din Ucraina. Nimeni în Europa sau în NATO nu menționează numele dlui Iohannis ca pe unul dintre arhitecții politicii de apărare a Europei de agresiunea lui Putin. Când dronele rusești au atacat Reni, Izmail și Chilia – iar unele dintre ele cădeau pe teritoriul României, dl Iohannis tăcea.

Dl Iohannis nu a fost și nici nu este gardianul suveranității naționale a României. Politicile de supunere ale României față de Bruxelles duse de el sunt bine cunoscute. Docil și lipsit de curaj, dl Iohannis a transpus cu fidelitate politicile lui Merkel și Scholz în România. Cum Germania comandă, dl Iohannis așa face. Nici o doza de gândire independentă ori acțiuni de opoziție față de Bruxelles nu s-au manifestat la dl Iohannis. Putea ușor să o facă, invocând interesele politice și geostrategice cu care se confruntă și s-a confruntat România în cei 10 ani de președinte al României.

Curios, în justificarea candidaturii lui, dl Iohannis face aluzie la „valorile cardinale ale Alianței, printre care statul de drept si respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale”, dându-ne de înțeles că odată ales la NATO va promova aceste valori. Din nefericire, dl Iohannis s-a dovedit nu doar inept, dar și un oponent înverșunat al drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

S-a opus referendumului pentru căsătorie, ne-a numit „fanatici” și a promovat o politică legislativă anti drepturi și libertăți fundamentale pe vremea pandemiei.

Putem mai corect numi cei 10 ani ai președinției dlui Iohannis drept zece ani în care România nu a făcut progres, ani în care dl Iohannis a contribuit la adâncirea corupției politice în România și la slăbirea siguranței naționale.
Aspirația dlui Iohannis, însă, este și inoportună. Marile publicații ne informează că Putin se pregătește să atace NATO: www.yahoo.com
 
Dl Iohannis nu a făcut nimic să apere România din februarie 2022 încoace de Putin și nimic să apere Europa. Incompetent, timid, și las, dl Iohannis foarte probabil ar da bir cu fugiții dacă Putin ar ataca Europa.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
 
Peter Costea