Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Îmi pasă de democrație și de prevenirea fraudei electorale. Autorităților României nu le pasă!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Îmi pasă de democrație și de prevenirea fraudei electorale. Autorităților României nu le pasă!

Vineri, 12 ianuarie 2024, am adresat o scrisoare către autoritățile române privind integritatea alegerilor, pusă în pericol de inteligența artificială. De atunci au trecut aproape două luni și ne aflăm la 3 luni de alegerile din 9 iunie.

Nici AEP, nici BEC nu au răspuns îngrijorărilor mele.

Redau din nou textul correspondenței.

*****

Către Biroul Electoral Central

Către Autoritatea Electorală Permanentă

Stimate oficialități,

Vă adresez această scrisoare în capacitatea mea de Președinte al Partidului Alianța Renașterea Națională. Scrisoarea mea se adresează măsurilor de siguranță pe care instituțiile dumneavoastră le-a implementat, le implementează sau intenționează să o facă pentru a asigura integritatea procesului electoral vital care va avea loc în România anul acesta.

Anul 2024 este un an important pentru democrația română, iar integritatea alegerilor este indispensabilă pentru asigurarea stabilității democrației din România.

În ultimele luni, se discută intens despre pericolele pe care Inteligența Artificială le constituie la adresa alegerilor libere, democratice și, în consecință la adresa democrației însăși.

Partidul Alianța Renașterea Națională este un partid care prețuiește democrația, alegerile libere, statul de drept și integritatea scrutinelor. Aceste deziderate sunt de o importanță majoră pentru fiecare cetățean român și o prioritate absolută.

Asigurarea integrității procesului electoral și a siguranței digitale electorale, va determina creșterea încrederii cetățenilor în sistemul electoral și participarea lor la multele și importantele alegeri din 2024.

Atât noi, cât și fiecare cetățean de bună credință din România, așteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră punctual cu privire la măsurile pe care le veți întreprinde pentru a contracara pericolele digitale reale la adresa alegerilor din 2024, din România.

Cu stimă,

Peter Costea

Președinte Partidul Alianța Renașterea Națională

12 ianuarie 2024