Articole Semnele vremurilor

Peter Costea ◉ Macron vrea avort. Cât se poate de mult

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Macron vrea avort. Cât se poate de mult
De la lideri te aștepți la înțelepciune. Mai ales de la cei influenți și vizibili. Dar uneori, ca și în cazul dlui Macron, mergi la pomul lăudat și nu găsești nimic. Dimpotrivă, din când în când găsești opusul înțelepciunii, adică nebunie.

Dl Macron vrea ca Europa să adauge un articol la Carta Europeana a Drepturilor Fundamentale care să prescrie avortul ca drept fundamental. Ratificată în 2000, Macron propune ca ea să fie revizuită pentru a adăuga și alte deziderate preferate ale stângii politice: protejarea mediului și avortul.

În comentariul făcut în acest sens pe 19 ianuarie, dl Macron a menționat că Europa a abolit pedeapsa cu moartea. Curios, sugerând avortul ca drept fundamental el urmărește de fapt instituirea unui drept la uciderea copiilor nenăscuți și inocenți. O ucidere voită protejată de puterea legii, la adăpostul legii, și aplicată celor mai firave și inocente ființe umane. Cei vinovați de omor nu mai pot fi pedepsiți cu moartea în Europa, inclusiv cei care ucid cu zecile, cum e cazul ucigașului norvegian.

Dl Macron și masacrul valorilor în Franța pe perioada președinției lui va fi unul dintre subiectele pe care intenționez să le discut diseară începând de la ora 20 pe pagina mea de Facebook. Interlocutorul meu va fi dl Antoine Renard, fost președinte la Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa.

Peter Costea