Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Oamenii de ştiință încep să confirme realitatea potopului

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Oamenii de ştiință încep să confirme realitatea potopului
Un studiu recent publicat în Australia confirmă că în urmă cu mii de ani a fost un "potop", iar dovezile lui nu mai pot fi ignorate. Studiul a fost făcut de oameni de ştiință din Europa şi Australia, iar un comentariu şi rezumat al studiului a fost publicat pe 10 octombrie în The Atlantic: www.theatlantic.com
 
Autorul comentariului e direct: "yet, there had been a flood. A big one / a existat un potot. Unul mare".

Continuă el: "rather than being a ridiculous claim not worthy of examination, perhaps the old story was true - a whisper from ancestors who really did walk through now vanished lands. A whisper that has echoed across millenia / în loc de a fi o poveste ridicolă care nu merită să fie cercetată, probabil că vechea poveste a fost adevarată - o şoaptă a înaintaşilor care în realitate au umblat prin locuri care acum nu mai există. O şoaptă a cărei ecou se aude de-a lungul mileniilor".

O prezumție tot mai acceptată este că acum 6.000 ori 15.000 de ani s-a produs o "deglaciere" imensă care a acoperit o mare parte a globului sub apă. În plus, confirmă autorii studiului, practic fiecare civilizație umană, de la cea europeană, asiatică, amerindiană şi până la tradiția orală a aborigenilor australieni exista tema comună a unui potot din care au scăpat doar câteva ființe umane.

Doar la comunitățile de aborigeni de pe coasta de est a Australia au fost identificate 32 de istorioare privind "marea inundație" care a avut loc cu mii de ani în urmă. Cercetătorii australieni pun evenimentele din tradițiile orale ale aborigenilor australieni acum 10.000 de ani. Neştiind să scrie ori să citească, amintirile potopului au fost transmise la aborigeni pe cale orală.

Esența adevărului istoric - şi anume a unei "mari inundații" - conchid cercetătorii, nu mai poate fi contestată.

Peter Costea