Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Când doamnele își iau singure flori...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Când doamnele își iau singure flori...
Trăim vremuri în care prea multe doamne își iau singure flori, pentru că domnilor le este rușine să se afișeze cu o floare pe stradă, prea multe doamne oftează după un gest simbol de dragoste, pentru că soții lor ar prefera mai degrabă să le dea un 10 lei să-și ia singure. Gestul acesta este ca și cum ai avea nevoie de îmbrățișare și te-ai îmbrățișă singur/ă. Doamnele au fost făcute să primească flori, iar florile au fost făcute să încânte ochii lor.

Noi pricepem greu lucrul acesta pentru că pe noi ne atrag mușchii, fiarele, uneltele, războaiele, competiția și pierdem din vedere gingășia și romantismul. Un bărbat înțelept știe să se aplece asupra nevoilor femeii pentru a investi in propria relație, cum zice Biblia, că bărbatul care are grijă de trupul și nevoile femeii lui își face bine propriului trup.

Cu o floare cumperi zâmbet, cumperi o bună dispoziție, cumperi liniște și siguranță, cu o floare transmiți că nu ți-ai împietrit inima și că pentru tine doamna ta a rămas o prioritate. Unii își justifică chiar religios zgârcenia sau lipsa de romantism, spunând că “ei nu nu țin “sărbători” din acestea”. Dacă nicio floare nu dai crezând că Îi faci rău lui Dumnezeu, înseamnă că n-ai înțeles inima Lui. Cum s-ar putea supăra Dumnezeu că dai o floare, că iubești, că pui o zi deoparte pentru o cină romantică cu soția, că îți duci copiii la părinți pentru a petrece timp cu ea? Dumnezeu se supăra mai de grabă de suspinul soției tale, care n-a mai primit o floare de la nuntă.

Așadar, dragi bărbați, luați flori femeilor, pentru că le-ați primit în grijă să le păstrați proaspete, fără pată și fără zbârcitură. O floare pe săptămână le ține departe de tristețe, iar pe voi departe de o inimă rece ca a mortului.

“Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi.” Apostolul Pavel - Efeseni 5:28

Cu prețuire,
Toni Berbece