Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Când Dumnezeu numără…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Când Dumnezeu numără…
Dumnezeu a numărat oamenii pe vremea Sodomei și Gomorei, i-a numărat nu pentru a ști câți mai sunt, ci i-a numărat pe cei neprihăniți ca să știe dacă mai lasă îndurare peste aceste cetăți. N-a găsit nici 10 oameni neprihăniți pentru a salva câteva mii, de aceea zece români sfinți adunați într-un loc la rugăciune sunt mai importanți decât 300 de politicieni sau orice altă categorie de oameni fara Dumnezeu adunați într-un loc. Cei ce aduc tărie unui popor sunt sfinții.

Dumnezeu a numărat sfinții pe vremea regelui ucigaș Ahab, să știe dacă mai dă ploaie sau nu după trei ani si jumătate de secetă. L-a găsit pe Ilie și încă 7000, așa că s-a îndurat. N-a contat nimic altceva pentru Dumnezeu decât cei 7000 de “necunoscuți”, care se ascundeau de sabia Izabelei, acei sfinți urmăriți de mânia diavolului pentru că diavolul știe că cei ce aduc belșug peste un popor sunt sfinții și nu “băieții deștepți” cu amante, cu conturi grase făcute din nedreptate și cu îngâmfarea cât Casa Poporului.

Azi Dumnezeu numără din nou sfinții din lume, din România, dar nu sfinții din icoane, nici pe cei de pe pereții Bisericilor, ci când Dumnezeu s-a uitat peste Israel n-a numărat sfinții morți pe care-i pomeneau evreii, ci pe cei vii, care trăiau în neprihănire. Ești tu un sfânt care aduce îndurare si vindecare peste națiunea noastră? Legile date, prosperitatea, pacea, sănătatea, moralitatea, credința, toate depind de sfinții care se roagă si care trăiesc cu Dumnezeu. Ei nu primesc medalii, ci adesea ură și hulă. Dar Dumnezeu știe că ei Îi cheamă îndurarea. Si noi știm, dar în tăcere ducem crucea, rugându-ne pentru frați care să se mai bage cu noi sub povara purtării unui neam în rugăciune!

Doamne ajută!

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece