Puls misionar Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Credincios nord-coreean: „În copilărie, prima execuție pe care am văzut-o a fost cea a unui creștin”

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Credincios nord-coreean: „În copilărie, prima execuție pe care am văzut-o a fost cea a unui creștin”

„Religia este suspinul creaturii asuprite, inima unei lumi fără inimă și sufletul condițiilor lipsite de suflet. Este opiul oamenilor.”

Acest citat este unul dintre multele emise de filosoful și autorul german Karl Marx. Scrierile lui socialiste, inclusiv Manifestul comunist, au inspirat în cele din urmă mișcările comuniste din întreaga lume.

Scrierile lui Marx sunt încă o piatră de temelie a ideologiei promovate în Coreea de Nord. Sunt un motiv crucial pentru care, din ziua în care se nasc, copiii nord-coreeni sunt îndoctrinați cu privire la creștinism. Statul îi învață pe copiii din Coreea de Nord că creștinismul este o religie malefică, americană.

Am crescut crezând că creștinii sunt răi și periculoși. Am urmărit propaganda guvernului, alături de execuțiile publice. Ne-au spus că creștinii doreau să răpească copii și că crucea era rea.

Prima execuție pe care am văzut-o a fost a unui creștin. Au spus că a introdus prin contrabandă lucruri creștine în țară și a ademenit oamenii să facă parte din biserică. Întregului sat i-a fost spus să vină să privească. Copiilor li s-a permis să stea în față pentru a avea o vedere mai bună. Ne-au impus să credem că creștinii sunt periculoși.

Un cult al personalității unei singure familii

Crescând în Coreea de Nord, am crezut, de asemenea, că creștinismul este rău și că crucea este un simbol al diavolului. Chiar și la grădiniță, trebuia să ne închinăm în fața pozelor primilor lideri din Coreea de Nord — Kim Il-Sung și fiul său, Kim Jong-Il. Astăzi, copiii nord-coreeni se pleacă înaintea actualului „Drag lider” Kim Jong-Un.

În copilărie, am aflat că Kim Il-Sung a reușit să prindă un curcubeu dublu cu o mână datorită „puterilor sale maiestuoase”. Și, potrivit legendei nord-coreene, fiul său Kim Jong-Il s-a născut pe miticul munte Paektu, „locul de naștere al Coreei”. (De fapt, el s-a născut în Uniunea Sovietică.)

Absolut totul în Coreea de Nord se învârte în jurul familiei Kim. Copiii nord-coreeni sunt spălați pe creier, astfel încât să-l onoreze pe liderul vremii lor. În învățământul preșcolar, profesorii se rugau liderilor la masa de prânz. A trebuit să mulțumim dictatorilor pentru „pâinea noastră cea de toate zilele”. Acum, îmi dau seama că au furat acest lucru din rugăciunea Domnului Isus.

Înrădăcinând ura față de creștini

Statul nord-coreean vrea ca poporul lor să iubească doar familia Kim și să urască „imperialii americani” și „marionetele sud-coreene”. Pentru a crește ura față de dușmanii Coreei de Nord — care sunt americanii (și în viziunea lor, toți americanii sunt creștini) — guvernul Coreei de Nord a produs o propagandă negativă. Filmele, filmele muzilcale, picturile și desenele animate îi înfățișează pe americani și pe creștini într-o lumină proastă. Ei „arată” modul în care inamicul i-a exploatat și i-a ucis pe nord-coreeni.

Iată o poveste dintr-un manual nord-coreean:

„Un băiat locuia cu mama sa într-un sat din Coreea. Într-o zi, el transporta lemne de foc de pe un munte. Trecea pe lângă livada de mere a unui misionar. Dintr-o dată, un vânt puternic a suflat prin livadă și merele au căzut pe pământ. Băiatul a luat un măr și misionarul l-a văzut. El a țipat la băiat și l-a numit tâlhar. Ca pedeapsă, bărbatul l-a legat pe tânăr și a folosit acid chimic pentru a grava pe fruntea băiatului cuvântul «tâlhar». Băiatul a murit din cauza acidului.”

Această poveste m-a speriat întotdeauna când eram mai tânăr. Ei foloseau această lecție pentru copii, ca să insufle ură față de misionarii străini. Ea scotea în evindență mesajul statului: „Nu aveți încredere în imperialiști; presupunem că acești dușmani își propun întotdeauna să ne cucerească țara.”

Un alt motor de propagandă, destinat adulților, a fost filmul nord-coreean din 1966, Familia lui Choe Hak Sin. Cei mai mulți oameni din Coreea de Nord, își amintesc această poveste șocantă a unei familii care are încredere în pastorii creștini în timpul războiului coreean. Până la sfârșit, pastorii și soldații inamici violează fiicele familiei, distrugând viața întregii familii.

Prin povești ca acestea și alte lecții neadevărate, crucea a devenit o imagine malefică pentru copiii din Coreea de Nord.

Adevărul iese întotdeauna la iveală

Copiii nord-coreeni învață atât de multe minciuni. De exemplu, în prezent, există între 30.000 și 50.000 de monumente în toată Coreea de Nord care onorează familia Kim. Unele sunt mari; altele sunt mici. Și copiii cred că ține de datoria și onoarea lor să păstreze aceste monumente curate.

Cu toate acestea, cu cât minciuna este mai totală, cu atât respingerea mincinosului va fi mai totală atunci când minciuna este scoasă la iveală. Adevărul nu poate fi îngropat pentru totdeauna, iar Coreea de Nord a încercat atât de mult timp să îl ascundă. Cred cu tărie că Coreea de Nord se va schimba.

De fapt, țara se schimbă deja. Copiii nu sunt atât de creduli ca pe vremuri. Poate că copiii nord-coreeni de ieri pur și simplu nu cunoșteau diferitele moduri de viață sau forme de guvernare din lume.

Copiii nord-coreeni de astăzi pot descoperi alte credințe și moduri de viață prin intermediul informațiilor diseminate ale evadaților, a unităților USB introduse prin contrabandă și a transmisiilor radio efectuate de către străini în limba coreeană. Mai mulți părinți vin la credință și, când copiii vor avea vârsta suficient de mare, vor auzi despre Biblie și despre Evanghelie.

Mă rog ca Dumnezeu să deschidă ochii, urechile și inimile nord-coreenilor de toate vârstele. Cred cu adevărat că, dacă creștinii din întreaga lume vor continua să se roage pentru credincioșii nord-coreeni, într-o zi toți copiii nord-coreeni vor afla adevărul despre Dumnezeu și despre creștinism. Într-o zi, se vor întoarce la Domnul.

John Choi (pseudonim)
www.opendoorsusa.org