Articole

Nicolae Geantă ◉ Un an de Covid. Pierderi și câștiguri

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Nicolae Geantă ◉ Un an de Covid. Pierderi și câștiguri
Au pierdut miliarde de oameni libertatea. Și-n principal tinerii care urlau înnebuniți „să vină odată vremea să facă ce vor!” Dar a câștigat spiritul polițienesc, militar, dictatorial.

Au pierdut toate sistemele sanitare, unitățile spitalicești. Dar au câștigat traficanții de măști, geluri de mâini și „pepsiglas-uri”... Și farmaciile aservite.

Au pierdut toți oamenii cu venituri normale. Dar au câștigat exorbitant domnii Jeff Bezos, Ellan Mask și Bill Gates... (Și-au consolidat cu cel puțin 50% miliardele!)

Au pierdut școlile și editurile de pe toată planeta. Dar au câștigat Microsoft, Facebook și Google.

Au pierdut hotelurile, restaurantele, turismul. Dar au câștigat vânzătorii de antidepresive.

Au pierdut transportatorii aerieni. Dar au câștigat familiile stând mai mult împreună.

Au pierdut producțiile de fabrică. Dar a câștigat natura. (Poluarea s-a redus substanțial).

Au pierdut producătorii de petrol. Dar au câștigat vânzătorii de energie.

Au pierdut locul la tarabe țăranii din piețele românești. Și au câștigat retailerii din mall-urile mahărilor europeni.

Au pierdut muncitorii care-au lucrat de acasă. Și-au prăjit laptopurile, au plătit curentul electric, căldura, Internetul, din buzunarul lor! Au câștigat firmele, școlile, guvernele care n-au mai alocat astfel de sume.

Au pierdut bisericile care ani de zile au criticat Internetul, Televizorul, media. Și au câștigat acelea care au stăpânit dinainte IT-ul și comunicarea online.

Au pierdut păstorii și preoții care așteptau enoriașii să vină în biserici. Dar au câștigat cei ce-au alergat la bolnavi, la bătrâni, la săraci, la orfelinate.

Au pierdut toți oamenii care credeau că lumea merge bine. Și au câștigat toți aceea care și-au redescoperit identitatea!

Au pierdut toți creștinii care trăiau fals. Și-au câștigat toți aceia care au rămas fideli Adevărului!

S-au pierdut zâmbete, îmbrățișări, dialoguri „față către față”, empatia reală ori revederile de suflet. Dar s-a câștigat întoarcerea la sine!

Da, pentru cei mai mulți dintre noi anul 2020 a fost pierderea unui an. Dar toate lecțiile lui pot fi câștig pentru o viață!

Am pierdut multe în 2020. Dar nu ne-am pierdut Speranța! Oricâte libertăți sau lucruri s-au străduit partizanii Babilonului modern să ni le ia, oricât s-au căznit să ne aducă pierderi Bisericii, pe Hristos nu ni l-a putut smulge nimeni! 

Am pierdut întâlnirile cu prietenii! Dar am câștigat (re)întâlnirea cu Dumnezeu!

Cu toții știm că 2020 a fost anul măștii! Se aude că 2021 va fi anul seringii! Unii cred că vaccinul, dar noi suntem siguri: Dumnezeu este câștigul pandemiei!

Nicolae.Geantă