Semnele vremurilor

Părinții din Marea Britanie lansează o luptă legală împotriva orelor obligatorii de „sexualitate și gen” pentru copiii de 3 ani.

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Părinții din Marea Britanie lansează o luptă legală împotriva orelor obligatorii de „sexualitate și gen” pentru copiii de 3 ani.

Părinții din Marea Britanie iau măsuri legale de urgență, lansând un proces împotriva orelor obligatorii de „sexualitate și gen” pentru copiii cu vârsta de trei ani în țara Galilor.

Potrivit DailyMail UK, părinții au cerut Înaltei Curți să blocheze lecțiile care vor fi lansate la începutul anului școlar.

Conform ghidurilor educaționale obținute, școlile sunt instruite să predea „relații sănătoase, sigure și împlinite”, dar nu menționează cuvintele „băiat”, „fată”, „bărbat” sau „femeie, care i-a determinat pe părinți să se întrebe cum va fi predată educația sexuală.

Administratorii guvernului condus de laburiști din Cardiff, țara Galilor, spun că noul curriculum va încorpora temele legate de sex și gen în predarea zilnică a tuturor subiectelor.

“Elevii pot explora modul în care relațiile, sexul, genul, atracția romantică și sexuală și experiențele personale pot modela și informa identitatea și individualitatea unei persoane”, se arată în document.

Părinții și criticii spun că subiectele abordate în curriculum sunt „inadecvateˮ pentru elevii de școală primară.

„Este o împletire a problemelor adulților în toate subiectele, așa că, chiar și în matematică, am văzut lucruri precum «găsește zona unui steag LGBT» sau «calculează procentul de persoane cu clamidia»”, a spus Kim Isherwood, mama a doi copii, despre curriculum. “Este periculos și enervant.”

Vestea vine la doar câteva săptămâni după ce procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, a recunoscut că mulți profesori încalcă legea și dăunează copiilor prin promovarea ideologiei transgender, relatează Christian Concern.

„Problema este că multe școli și profesori cred – incorect – că se află sub o obligație legală absolută de a trata copiii care sunt interogați de gen în funcție de preferința lor, în toate modurile și în toate privințele, de la pronumele preferate la utilizarea facilităților și concurența în sportˮ, a explicat ea.

„Toate acestea se întâmplă uneori fără a-și informa părinții sau a lua în considerare impactul asupra altor copiiˮ, a continuat Braverman. „Oricine pune la îndoială o astfel de abordare este acuzat de transfobie. Din punctul meu de vedere, această abordare nu este susținută de lege.”

În luna mai, Public Child Protection Wales,( Institutul de protective a copiilor din Tara Galilor) un grup de campanie, a convins instanțele să efectueze un control judiciar asupra curriculum-ului școlii.

Cu toate acestea, deoarece cursurile vor începe în septembrie, părinții au depus o cerere de urgență prin care solicită unui judecător să ia în considerare blocarea lecției până când acestea sunt examinate.

„Judecătorul a spus că ar trebui să existe o revizuire judiciară, dar guvernul galez nu se așteaptă ca acest lucru să se întâmpleˮ, a declarat Isherwood, care prezidează Public Child Protection Wales. „Ei doar merg înainte.”

Părinții au putut anterior să nu își dea consimțământul pentru ca copiiilor lor să li se predea aceste subiecte.

Instanțele vor decide acum dacă părinții își vor pierde dreptul de a-și opri copiii de la cursurile de educație sexuală și religioasă.

Sursă text și imagine: CBNNEWS

www.voceacrestinilor.com