Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Neomarxiștii din America: speriați și în defensivă

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Neomarxiștii din America: speriați și în defensivă
Rar mi-a fost dat să văd atât de multă panică în rândurile stângii politice din America ca și în ultimele săptămâni. Nu doar pentru că dl Biden este o epavă și cade în sondajele de opinie asemenea unui meteorit, dar mai ales pentru că la începutul lunii dl Stephen Breyer și-a anunțat demisia de la Curtea Supremă a SUA la o vârstă de peste 80 de ani.

Dl Breyer a deținut funcția de judecător la Curtea Supremă timp de 27 de ani, fiind numit în funcție de Președintele Clinton în 1995. Dl Breyer are orientări valorice de stânga: pro-avort, pro-minorități sexuale, pro-secularizare. În cei 27 de ani dl Breyer a rămas fidel vederilor lui neomarxiste și a susținut prin deciziile lui nonvalorile.

În august, dl Breyer se va pensiona. Până atunci dl Biden va trebui să desemneze un candidat care să-l înlocuiască pe dl Breyer.

Încearcă să găsească un candidat care împărtășește valorile și opiniile dlui Breyer și ale neomarxiștilor democrați din America.

Curtea Supremă din America are 9 judecători. Ca urmare a unor desemnări făcute de dl Trump, conservatorii dețin o majoritate de 6 la 3. Ceea ce înseamnă că pentru o vreme deciziile fundamentale privind valorile, inclusiv avortul, familia, libertatea religioasă și drepturile parentale, vor fi rezolvate foarte probabil în favoarea noastră.

Experții cred că dl Biden va reuși să-l înlocuiască pe dl Breyer cu un judecător progresist. În care caz, distribuția ideologică va fi tot cum este acum: 6 conservatori și 3 progresiști. Persoanele desemnate de dl Biden vor trebui confirmate de Senat cu majoritate de voturi, adică 51. Democrații dețin doar 50 de locuri în Senat, dar în cazul unui vot egal Vice-Președintele Harris va putea să "break the tie", adică să voteze cu democrații, ajungând astfel la cele 51 de voturi necesare.

În 2020, dl Biden și dna Harris au promis că vor pune la Curtea Supremă o persoană de culoare, homosexuală. Lista actuală a dlui Biden conține trei femei de culoare, toate neo-marxiste, anti-valori, pro-avort.

Neo-marxiștii americani sunt în panică. Candidatele dlui Biden par a fi prea extremiste pentru a primi chiar și votul tuturor democraților din Senat. Pe de altă parte, unii democrați solicită desemnarea în funcție a unui ateu, a unui umanist, ori a unui agnostic. În niciun caz a unui creștin. Din cei 9 judecători ai Curții Supreme trei sunt evrei și restul catolici ori protestanți.

Panica e de înțeles. Iunie 2022 va fi o lună decisiva pentru America privind regimul avortului, libertatea religioasă, libertatea de a purta arme. Este luna în care cele mai importante decizii din calendarul juridic vor fi emise. În iunie e posibil ca avortul să nu mai fie recunoscut ca drept în conformitate cu Constituția SUA.

Consecințele vor fi vaste. E posibil ca legea din Texas de anul trecut care permite cetățenilor să dea în judecată clinicile de avort să fie declarată constituțională. E posibil ca avortul să fie limitat până la 15 săptămâni de sarcină.

Privind libertatea religioasă, este posibil ca mai multe municipalități din America (cum e Boston), care interzic abordarea steagului alb cu crucea creștină în mijloc - în timp ce permit abordarea steagului curcubeu - să fie găsite vinovate de discriminare împotriva creștinilor.

Există și alte cazuri pe rol care au de-a face cu drepturile parentale, finanțarea școlilor private din fonduri publice, ori separarea bisericii de stat.

Nu este, deci, de mirare că un influent comentator ateu din America, făcând o analiză a situației curente, a numit Curtea Supremă din America "apocalipsul neo-marxismului" sau "conspirația apocaliptică conservatoare". [Link: www.yahoo.com/.https://www.newsnetcrestin.ro/supreme-court-conservatives...]

Poate că vă întrebați: la ce ne folosesc nouă aceste informații? Românii se confruntă cu crize de tot felul, inflație, facturi, criză energetică, criză geopolitică etc. Crizele acestea există peste tot în lume, nu doar în România. Sunt "man-made crises", adică crize artificiale făcute de mâna omului. Dar criza valorilor este și ea importantă să fie cunoscută. Ne afectează mai puțin buzunarul, dar ne afectează enorm de mult ceea ce e mai important decât buzunarul: sufletul.

Peter Costea