Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Dl Biden: deasupra legii și a statului de drept?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Dl Biden: deasupra legii și a statului de drept?
Știrea de acum două zile părea ireală: procuratura federală a investigat presupusa încălcare a legilor privind documentele oficiale din partea dlui Biden și a ajuns la concluzia că dl Biden a încălcat legea.

Vreme de ani de zile el a ținut în garajul casei lui documente secrete și confidențiale, și uneori a împărtășit informații secrete din acele documente persoanelor neautorizate să le primească.

Cu alte cuvinte, a încălcat grosolan legile, a pus în pericol securitatea țării, iar cei care erau desemnați să depisteze aceste abateri penale nu au intervenit să le pună capăt.

Recomand analiza acestui subiect publicat ieri de Wall Street Journal:
 
Raportul procurorului federal a fost emis acum 2 zile și critică vehement comportamentul ilegal al dlui Biden. Concluziile sunt directe și serioase: dl Biden a încălcat legea.

De asemenea, raportul exprimă îngrijorări majore privind incoerența dlui Biden și starea lui cognitivă precară. Inabilitatea lui de a-și aminti lucruri relativ recente și esențiale i-a îngrijorat pe investigatorii federali.

Cu toate acestea, procurorul nu recomandă acțiuni penale împotriva dlui Biden.
Ceea ce contrariază și îngrijorează. Se pare că dl Biden și dl Trump nu sunt egali în fața legii. Dl Trump a făcut gafe similare și a fost dat în judecată penal. În acest moment sunt pe rol o mulțime de acțiuni penale și civile în tribunalele federale pentru a determina dacă dl Trmp poate fi dat în judecată pentru modul în care el a folosit documente secrete și confidențiale, inclusiv cele privitoare la dl Macron.

Dar faptul că în cazul dlui Biden nici măcar nu se recomandă acțiuni penale, cetățeanul de rând rămâne cu un gust amar. Principiul egalității în fața legii e încălcat. Statului de drept i se dă o palmă. Democrației i se murdărește imaginea. Iar cetățeanul de rând se întreabă: nu cumva este asta dovadă de corupție politică?

Cred că cetățeanul are dreptate. Nu doar în acest sens, ci și prin faptul că aceste aplicări selective ale puterii procuraturii duc inevitabil la dezbinări și sciziuni în rândul populației și generează teorii și povești conspiraționiste.

Reacția dlui Biden privind raportul procuraturii a fost neașteptat, virulent li vulgar. În cuvinte murdare și înjurături, dl Biden s-a lansat împotriva procuraturii, el cel mai puternic om din lume și gardianul democrației și al statului de drept. El, cel care ar trebui să fie un exemplu de integritate în relația cu o altă putere din stat.

În acest sens, America a falimentat. America are nevoie de renaștere morală la fel ca România și Europa.

Ipocrizia politică trebuie și ea menționată. Stânga politică, inclusiv mass-media din România, murdărește un contingent major al bazinului electoral național, acuzându-l de „extremism” și că este un dușman al democrației și al statului de drept. Iată o afirmație bizară și cu totul nefondată!

Creștinii au inventat democrația și statul de drept și au murit cu milioanele pe câmpurile de bătălie și în închisorile totalitare și seculare pentru a proteja democrația.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională!
Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
Peter Costea