Articole

Peter Costea ◉ Fosta musulmancă și atee, Ayaan Hirsi Ali, s-a convertit la creștinism!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Fosta musulmancă și atee, Ayaan Hirsi Ali, s-a convertit la creștinism!
Pe 11 noiembrie, Ayaan Hirsi Ali a anunțat pe platforma ei online că s-a convertit la creștinism. Veste bună!

Convertirea ei reconfirmă faptul că creștinismul este singura Cale, singurul Adevăr și singura Viață! Încreștinarea ei este de o relevanță și rezonanță copleșitoare din mai multe puncte de vedere. [Link: https://unherd.com]

Ayaan este o intelectuală extrem de influentă. Este inteligentă, iar mass-media occidentală este înfometată după ceea ce scrie ea. Cel puțin până acum, dar e greu de crezut că va mai rămâne interesată. Devenită creștină, Ayaan a devenit una dintre noi: cei sortiți marginalizării și disprețului.

Ayaan este o fostă musulmancă cu o istorie de viață fascinantă. Născută în Somalia, într-un centru de refugiați, Ayaan a ajuns în Olanda unde a primit azil și a intrat în Parlamentul Olandei pentru o vreme.

Ayaan este și o fostă atee. Odată „europenizată”, a devenit atee, sub influența intelectualilor atei din Marea Britanie. Un motiv care a făcut-o să respingă islamul și religia în general a fost brutalitatea religiei musulmane din care lipsesc cuvintele „Dumnezeu este dragoste” sau „iubește pe aproapele tău”.

Dimpotrivă, scrie ea, în islam a fost învățată să urască evreii și creștinii și să-i scuipe.

Convertirea unui musulman influent este de notorietate. Convertirea unui ateu este de o notorietate și mai mare, iar convertirea unui fost musulman și ateu, o veste cât se poate de bună.

Ayaan explică de ce s-a convertit la creștinism: circumstanțele zilelor. Ea vede în creștinism singura alternativă ori religie capabilă să confrunte abisul și declinul global curent. Pentru ea creștinismul e antidotul de care omenirea are nevoie. Cuvintele ei sunt, în această privință, parcă cuvintele mele.

Creștinismul, continuă ea, este sub asediu, din toate părțile. Din partea occidentalilor materialiști, al musulmanilor, al ateilor, al intelectualilor. Ceea ce a făcut-o și continuă să o facă dornică să afle de ce, sau ce anume în creștinism, face creștinismul să fie atât de urât.

Am citit cu atenție eseul lui Ayaan. Din el, însă, lipsește orice referință le epicentrul creștinismului: Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Nu exprimă credința în Hristos, ci doar o aliniere a perspectivelor ei intelectuale cu creștinismul. Nu descrie nici o epifanie sau revelație creștina așa cum în general descriu musulmanii convertiți la creștinism.

Nu judecăm sinceritatea convertirii ei la creștinism. Pe Ayaan o păstrăm în gândurile și cugetările noastre cu nădejdea că va ajunge la plinătatea cunoașterii esenței creștinismului viu prin Hristos!

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
 
Peter Costea