Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Nu poți avea o populație tânără când o omori înainte de naștere

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Nu poți avea o populație tânără când o omori înainte de naștere
ONU e preocupată de îmbătrânirea rapidă a populației planetei. Tocmai a publicat un raport privind deteriorarea echilibrului natural între generații, constatând că procentul persoanelor de peste 50 de ani e în creștere, iar al celor de sub 15 ani în scădere. [Link: www.un.org
 
E evident că nu poți avea o populație tânără atât timp cât o ucizi înainte de naștere, iar pe cei norocoși să vadă lumina zilei îi înveți că viața nu contează. Că e fără rost. Atât timp cât sistemul de educație secualar îi îndoctrinează că nu există Dumnezeu și, deci, viitor. Că trăim pentru prezent și nu viitor. Că copiii nu au valoare ori că sunt o povară pentru părinții lor. O barieră pentru succesul personal. O derogare de la principiul autonomiei personale. Că ființele umane au dreptul să curme viitorul demografic al societății, să sacrifice bunăstarea demografică comuna în numele împlinirii unor obiective individuale, egoiste și subiective.

ONU vorbește inconsistent. Promovează imoralitatea sexuală, o practică evident subminatoare a natalității și demografiei sănătoase. Promovează avortul, încă o practică ce are același efect.

Promovează noțiunea că viața e ieftină și că poate fi curmată în mod subiectiv, ca drept al omului, la ambele capete ale ei. Prin avort la început și prin eutanasie la sfârșit. Subminează sănătatea demografică demonizând oamenii de bună credință care trag semnale de alarmă că avortul și hedonismul de fapt pun capăt viitorului.

Raportul ONU atenționează privind ceea ce el consideră "the inevitable and irreversible aging and low fertility rates in every country / inevitabilitatea și ireversibilitatea îmbătrânirii și a natalității scăzute în fiecare țară".

Intitulat World Social Report of 2023 / Raportul Social Global pe 2023, Raportul atenționează că în doar câteva decenii generația tânără nu va mai putea duce povara financiară care va fi generată de segmentul în creștere al populației îmbătrânite și pensionate. Cheltuielile pentru îngrijirea medicală vor fi exorbitante, iar impozitele vor trebui crescute.

Pentru remedierea acestor probleme, ONU recomandă migrație, imigrație, politici pro-natalitate și politici pro-familie. Cu primele două nu agreez, dar agreez cu ultimele. Le-am promovat și sugerat de zeci de ani. O cultură și politică economică pro-familie și pro-viață este remediul cel mai util pentru declinul demografic.

Curios – și poate încurajator – Raportul nu mai face aluzie la drepturi sexuale ori reproductive (adică imoralitate sexuală și avort). E ușor de înțeles că și elita ONU își dă seama că aceste două păcate sociale au adus omenirea la un pas de abisul demografic.

Și tot vorbind de populație, pentru prima data în aproape 50 de ani populația Chinei a început să scadă. Anul trecut a scăzut cu aproape 900.000 de ființe umane. O picătură în ocean, am zice, dar acest trend, spun specialiștii, nu va mai putea fi întors. Un demograf bine cunoscut chiar remarca săptămâna trecută că vom fi martori, în aceasta decadă chiar, la colapsul demografic al Chinei.

Peter Costea