Puls misionar Mapamond Creștin

Scrisoare de Rugăciune – West Bengal, India

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Scrisoare de Rugăciune – West Bengal, India

Pace,

La cumpăna dintre ani, când trebuie să facem un bilanț, trebuie să ne întrebăm dacă în anul care a trecut, sau chiar în anii care au trecut, am fost cu adevărat întelepți. Pentru a afla răspunsul ne v-a fi de folos să citim Efeseni 5:15-21. Iată ce înseamnă să fi înțelept în conformitate cu acest text din Sfânta Scriptura:

Întelepciunea ne învață să folosim bine timpul (v.15-16). Noi dispunem de resurse limitate și un timp limitat. Acestea sunt tot atatea șanse de a face binele sau a face răul. Determinarea noastră ar trebui să ne facă ca noi să investim în ceea ce este bun pentru ca nu putem scăpa de Zilei Judecății. Sfântul Pavel spunea că ’toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată pentru a da socoteală pentru binele sau răul pe care l-am făcut când eram în trup.

Întelepciunea lui Dumnezeu ne îndreaptă spre înțelegerea voiei Sale (v.17). Noi nu putem face binele fără a cunoaște, înțelege, crede și împlini voia lui Dumnezeu. Întelegerea voiei lui Dumnezeu nu se poate limita numai la cunoașterea mintală a Legii lui Dumnezeu, ea trebuie crezută din toata inima și implinită cu toată puterea pentru ca să devină motorul vieții noastre. Când vorbim de Legea lui Dumnezeu ne referim la Legea lui Hristos clarificată în Noul Testament.

Înțelepciunea lui Dumnezeu ne face să cerem de la El puterea Duhului Sfânt (v.18). Un om luminat de întelepciunea de sus realizează că niciodată niște oameni păcătoși ca noi nu vor putea împlini Legea Sfântă a lui Dumnezeu prin resursele propri. Ci, noi avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Mulți lovindu-se de neputința păcatului aleargă la băutură ca să uite pentru câteva clipe de căderile lor și că va veni o Zi a Judecății. Aceasta bineînțeles este politica struțului. Mai degrabă să înfruntăm realitatea dureroasă și rușinoasă a păcatelor noastre. Și să alergăm la mila lui Dumnezeu care este în Domnul Isus. În felul acesta, putem primi puterea Duhului Sfânt care să ne ridice din păcat pe sârma voiei lui Dumnezeu până ce vom trece prăpastia morții și apoi în veșnicie.

Întelepciunea lui Dumnezeu ne învață să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile și să Îl lăudăm (v.19-20). Chiar dacă trăim într-o lume în care se întâmplă și multe lucruri rele, nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu are doua sfere: judecata acum și în veșnicie, și binecuvântare acum și în veșnicie. Trăind în păcat noi suntem în prima sferă a voiei lui Dumnezeu. Câtă vreme suntem în viață și numai prin Domnul Isus noi putem ieși din sfera judecății în cea a binecuvântării lui Dumnezeu. Numai cei ce au ieșit din sfera judecății prin pocăință și credința în Domnul Isus pot să îi mulțumească lui Dumnezeu chiar și pentru lucrurile rele pentru ca ei au fost iertați de Dumnezeu și au primit puterea ca să ierte. Mai mult ei au primit puterea de a tranforma lada de gunoi făcută de păcatul vieții lor într-un nou Eden.

Înțelepciunea lui Dumnezeu ne învață să trăim o viață de ascultare de Dumnezeu în toate relațiile noastre (v.21). Păcatul ne-a învățat însă cu gustul libertății față de toți, să trăim pe cont propriu, și pentru folos exclusiv personal. Dar în spatele așa-zisei ‘libertăți’ stă ascuns lanțul Diavolului. Puterea păcatului este plăcerea neascultării și frica de moarte. Libertatea se așează pe muntele mândriei și așteaptă încăpățânată judecata lui Dumnezeu. Ascultarea de Dumnezeu se adăpostește în valea smereniei și așteaptă cu nădejde îndurarea lui Dumnezeu.

Iată lucrurile pentru care îi putem mulțumi lui Dumnezeu:

1. Duminică am putut predica din nou la tineret.
2. Am putut împărți mai mult doua mii de Noi Testamente în Bihar pe 31 decembrie și 1 ianuarie.
3. Am putut împărți 200 bengali Noi Testamente în Jalpaiguri.
4. Construcția la casa noastră a mai înaintat un pic.
5. L-am putut ajuta un pic pe Atzinto în construirea casei lui din Jalpaiguri.
6. Am putut avea din nou părtășie cu frații din Jalpaiguri.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Ashish a furat din nou ceva de la un vecin. Saroja a vorbit cu el și el a înapoiat lucrul furat. Totuși lui îi este foarte rușine de ceea ce a făcut și dorește să se mute la caminul liceului la care studia (el a mai stat mai înainte câteva luni). Rugați-vă ca rușinea să-l îndrepte către Domnul Isus, Singurul care ne poate da pace în inimile noastre.
2. Rugați-vă cu privire la dorința de a împărți Noile Testamente în hindi în Bihar.
3. Decizia lui Jaianta de a se muta în Talma.
4. Planul lui Atzinto de a lua încă câțiva copii în grijă.
5. Duminica aceasta trebuie să predic în adunarea din Raigaon.

Tată, fă-mă Tu înțelept ca Domnul Isus, care Și-a folosit timpul Său limitat pe acest pământ pentru slava Ta și mântuirea celor din jur! Amin.

*Ionescu