Știri externe Articole Semnele vremurilor Mapamond Creștin

China comunistă îi închide pe creștini în centre de „spălare a creierului“

elefant.ro%20
evomag.ro%20
China comunistă îi închide pe creștini în centre de „spălare a creierului“

Potrivit unui raport al Radio Free Asia, Partidul Comunist Chinez îi adună pe creștini în „centre de transformare mobile, secrete“ și le cere să renunțe la credință, informează TheFederalist. 

Folosind mai multe agenții de stat, regimul comunist ateu a descins la bisericile din case din mai multe regiuni, inclusiv din sud-vest, și a ținut creștinii captivi în centre unde unele victime spun că au fost „bătute, abuzate verbal și torturate psihic de către personalul de acolo“.

„Era o unitate mobilă, care putea fi instalată oriunde într-un subsol. Personalul era compus din oameni de la mai multe departamente guvernamentale diferite“, a declarat un bărbat cu pseudonimul Li Yuese, un creștin care a fost închis timp de 10 luni într-o „cameră fără ferestre“ după ce PCC a făcut o razie în biserica sa, în 2018.

„Te amenință, te jignesc, și te intimidează. Erau oficiali ai Frontului Unit, bărbați, femei, uneori neidentificați, de obicei îmbrăcați în civil. Poliția închide ochii la acest lucru.“

Mulți dintre oamenii cu care Li a fost închis, a spus el, „nu au făcut nimic care să motiveze urmărirea penală“, așa că au fost băgați în „centre de transformare“ fără „ferestre, fără ventilație, fără posibilitatea de a ieși în aer liber“ și cu hrană limitată.

Autoritățile din aceste locații îi puneau în „izolare pentru perioade prelungite“ pe cei care refuzau să-și „recunoască greșelile“ și îi băteau.

„Foloseau metode de spălare a creierului pentru aceia dintre noi care erau eliberați pe cauțiune de la centrul de detenție“, a spus Li, menționând că „nu există o limită de timp în privința procesului de spălare a creierului“.

Există tabere similare peste tot în China, se menționează în raport, și par să vizeze și catolici, precum și protestanți care au condus biserici subterane de ani de zile.

Un avocat, Zhang, familiarizat cu persecuția, a declarat că mulți din cei ce erau ținte ale raidurilor nu au fost niciodată condamnați penal.

„Pur și simplu îi făceau să dispară, uneori timp de cinci, șase sau chiar 10 ani la rând“, a explicat el. „Unii au fost trimiși acasă după cinci sau șase ani și așa au aflat oamenii despre centrele de spălare a creierului – din povestirile lor“.

Regimul comunist a reprimat din ce în ce mai mult creștinii din China, ca parte a planului de cinci ani de „sinificare a religiei“ al lui Xi Jinping.

PCC nu numai că pretinde bisericilor budiste, islamice, taoiste și creștine să integreze „formele culturale populare“, cum ar fi arta, în serviciile și clădirile lor de cult, ci, în 2018, regimul a început și să penalizeze sprijinul „derutant și otrăvitor“ acordat bisericilor din case, majoritatea dintre ele creștine, prin amenzi, restricții privind „pregătirea religioasă în străinătate“ și interdicții privind „infiltrarea forțelor ostile occidentale“.

De asemenea, China comite de ani de zile genocid împotriva uigurilor, o populație minoritară musulmană situată în provincia Xinjiang. Pe lângă faptul că ține prizonieri peste 1 milion de oameni în Xinjiang, PCC a impus și munca forțată și sterilizările asupra uigurilor și i-a torturat pe mulți dintre ei.


Tribuna.US