Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Dezinformarea, marea poveste a zilelor noastre

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Dezinformarea, marea poveste a zilelor noastre
Cu surle şi trâmbițe, mass media americană a ținut un mic simpozion în Chicago ieri şi joi privind "dezinformarea" pe care au numit-o o mare amenințare pentru democrație. Agreez că dezinformarea este o amenințare pentru democrație. Statele totalitare, autoritare şi cele personaliste, de tipul lui Putin, îşi mențin autoritatea şi legitimitatea în raport cu cetățenii prin dezinformare. Sistemul comunist din România a fost un sistem de dezinformare în masă par excellence.

Dezinformarea, însă, este o problemă majoră şi în țările democratice. Poate chiar mai serioasă decât în regimurile autoritare. În democrații există surse de informare şi informații mult mai numeroase decât în sistemele totalitare ori autocrate. Una dintre marile dezinformări promovate în mass media occidentală de "progresişti" este că "dezinformăriile" emană mai în exclusivitate din sfera conservatoare şi că sfera conservatoare este râşnița la care se râşnesc cele mai multe dezinformări.

Despre această dezinformare preponderent neo-marxistă comentez astăzi. Dezinformările sunt o pacoste. Biblia le numeşte zvonuri. Din nefericire "zvonurile" par să ne intereseze mai mult decât ştirile şi lucrurile reale. Ultimul zvon, ori dezinformare despre care citeam recent, difuza noțiunea că recensământul populației din României e desemnat ca instrument de control al populației care, la rândul lui, este o unealtă globalistă pentru extinderea guvernării globale.

Astfel de zvonuri atrag mai multă atenție şi cititori decât ştirile ori comentariile inteligente.

Revenind la simpozionul de la University of Chicago, notez că cei mai mari dezinformatori sunt neo-marxiştii şi "progresiştii". Transformarea realității obiective în neadevăr este cea mai crasă dezinformare cunoscută istoriei şi civilizației.

A spune că homosexualitatea e înnăscută e o minciună. O minciună promovată timp de mai multe decenii de neo-marxiştii occidentali. Doar în ultimii ani au început să apară studii imparțiale şi conclusive care infirmă teoria homosexualității pretinse înnăscute.

Ideologia de gen este o altă dezinformare globală. A minți o întreagă planetă că nu ne naştem, ca ființe umane, de doar două feluri, bărbați şi femei, este o formă de dezinformare crasă.

Pe lângă aceste două exemple bine cunoscute mai sunt o mulțime de altele. Punctul care vreau să-l comunic, însă, e uşor de înțeles: dezinformările neo-marxiste crează deziluzii în masă / mass delusions. Deziluziile în masă au consecințe majore pentru sistemul democratic de guvernare. Ele împiedică cetățenii să diferențieze, ori să distingă, între informații corecte şi false. Un cetățean înarmat cu informații corecte este garanția stabilității democrației.

Aşa cum anticipasem, simpozionul de la Chicago a fost o propagandă "progresistă" de dezinformare. Majoritatea covârşitoare a celor care au vorbit au fost jurnalişti de stânga care au atacat din nou şi din nou conservatorii. Unul dintre răspunsurile pe care noi conservatorii îl putem da acestor progresişti care varsă lacrimi de crocodil privind absența integrității informațiilor şi democrația este că ei au creat acest monstru iremediabil.

A fi conservator înseamnă a crede în existența unor adevăruri absolute, obiective şi imuabile. Secularismul, ateismul şi "progresimul" au eliminat noțiunea de adevăruri obiective şi au înlocuit-o cu noțiunea de "adevăr" subiectiv şi perceperea subiectivă a standardelor morale. Nu e deci de mirare că am ajuns, în 2022, să nu mai ştim diferența dintre ce e real şi ce e fictiv. Asemenea locuitorilor din Ninive pe vremea lui Iona.

Cei intersați poti citi mai multe detalii privind dezinformăriile simpozionului din Chicago aici: www.theatlantic.com
 
Peter Costea