Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Hedonism cu orice preț!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Hedonism cu orice preț!
Ca om al legii nu pot decât să fiu îngrijorat de scurgerea intenționată în spațiul public a deciziei preliminare a Tribunalului Suprem SUA care anulează dreptul la avort în Constituția americană. Deja am scris asupra subiectului. Comentariile în presa americană și occidentală privind scurgerea au fost și continuă să fie frecvente. Spre surprinderea mea, însă, comentatorii "progresiști" nu critică faptul scurgerii intenționate în sine. Pentru unii dintre ei, persoana lașă și iresponsabilă care a scurs documentul este un "erou / eroină".

Nici pe departe. Fapta în sine este un atac la adresa democrației, a statului de drept și al celei mai sacrosancte instituții pe care o civilizație liberă o poate avea: Tribunalul Suprem / Curtea de Justiție / Curtea Constituțională / Areopagul. Motivația scurgătorului contează, dar actul în sine e mârșav.

Mă întrebam, însă, care ar putea fi profilul misterioasei persoane iresponsabile care a scurs documentul. A fost o persoană care trebuie să aibă o agendă politică și valorică de stânga. Scurgerea a cauzat deja demonstrații masive în America împotriva judecătorilor din Tribunalul Suprem. Nu doar împotriva deciziei preliminare în sine. Anarhiștii, neo-marxiștii, grupurile pro-avort, feministele radicale, extremiștii politici, toți și-au dat mâna luând cu asalt instituția în sine. Unii au incitat populația la violență împotriva judecătorilor și incendierea clădirii în care se află Tribunalul.

Incredibil de iresponsabil și greu de exprimat în cuvinte.

Grupul acesta de persoane, și nu sunt puține, au ceva în comun: hedonismul. Și dorința de a-și putea trăi stilul de viață iresponsabil și hedonist cu orice preț. Sunt persoane care pentru a li se garanta accesul la avort ar fi dispuse să încalce și să abroge cele mai sacrosante principii ale unei societăți civilizate, inclusiv democrația și statul de drept.

Omenirea s-a separat de barbarism în momentul în care a agreat să-și rezolve disputele în mod pașnic, rațional, prin judecată. Dar după mii de ani de separare de barbaritate ne ducem înapoi, culmea, în cea mai democrată țară din istoria omenirii, insistând, în numele hedonismului, sacrificarea tocmai a principiilor democratice de interacționare între grupuri cu poziții diferite și interese conflictuale.

Aceștia sunt "progresiștii" și "neo-marxiștii" hedoniști care trăiesc printre noi. Ei, cei care îndrăznesc să ne dea nouă, conservatorilor, lecții de toleranță și ne numesc o amenințare la adresa democrației. Nu îmi amintesc niciodată o persoană conservatoare să solicite incendierea simbolurilor democrației și a statului de drept. Dar pe palierul "progresist" exemple de genul acesta sunt din abundență.

Hedonism cu orice preț! Chiar dacă democrația și statul de drept devin victime ale țipetelor constante pentru menținerea hedonismului. În cuvintele unui fost grefier al Curții Supreme, scurgerea documentului manifestă "a desire to bully or destroy the Court as an effective institution / dorința de a hărțui, intimida ori distruge eficacitatea Tribunalului ca instituție". [Link: www.firstthings.com]
Peter Costea