Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Marea Britanie: recensământul „minorităților sexuale”

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Marea Britanie: recensământul „minorităților sexuale”
Secularismul creează grupuri sociale artificiale, iar în ultimii ani le și include în recensămintele oficiale ale populației. Un exemplu este Marea Britanie, unde în 2022 s-a făcut un recensământ al populației, dar în care, spre deosebire de România, britanicii au fost rugați să-și declare și „identitatea sexuală”. Și tot spre deosebire de România, în Marea Britanie cetățenii nu au fost rugați să-și identifice apartenența religioasă, cea din urmă nefiind deloc o identitate artificială.

Săptămâna trecută Marea Britanie e emis rezultatele recensământului privind identitatea sexuală. Le puteți analiza aici: www.ons.gov.uk
 
Conform datelor statistice, 89,4% dintre britanici se identifică a fi heterosexuali, și 3,2% ca fiind „de o altă orientare sexuală”, inclusiv LGBT. Aceste date includ doar populația de peste 16 ani. Restul de până la 100% nu s-au identificat deloc.

Procentul britanicilor care se identifică a fi „neheterosexuali” e în creștere. A fost de 2,7% în 2019, și de 2,2% în 2018. Notați că întrebarea privește „identificarea” sexuală a persoanelor, nu dacă, de fapt, sunt sau nu de o orientare sexuală neheterosexuală. Este ca și când, în recensămintele din România, cetățenii sunt întrebați privind confesiunea religioasă cu care se identifică și de la recensământ la recensământ identificarea se schimbă.

Datele statistice dovedesc, de asemenea, că procentul persoanelor care se „identifică” a fi neheterosexuale e mult mai ridicat la tinerii între 16 și 28 de ani, iar apoi scade drastic și devine nesemnificativ la persoanele de peste 65 de ani.

Ceea ce dovedește, din nou și clar, că nu ne naștem cu o „orientare sexuală” anumită. Cu alte cuvinte, noțiunea că unii dintre noi se nasc „așa” nu este validată de datele statistice. Altfel, procentul celor care se nasc „așa” ar rămâne mai mult sau mai puțin constant de-a lungul anilor și al istoriei.

Peter Costea