Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Pompei și sfârșitul revoluției sexuale în Roma antică

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Pompei și sfârșitul revoluției sexuale în Roma antică
Revoluția sexuală cu care ne confruntăm în prezent nu este unică în istoria omenirii. Facerea 6 descrie prima revoluție sexuală cunoscută istoriei. Ea a fost îngropată de apele potopului. Facerea 19 descrie a doua revoluție sexuală cunoscută istoriei, când Sodoma și Gomora au fost distruse de foc și pucioasă.

Pe 24 -25 august 79 AD, focul și pucioasa au îngropat revoluția sexuală a Romei antice.

Mulți pretind astăzi că Facerea 6 și Facerea 19 sunt mituri „homofobe” izvodite de mințile oamenilor. Ne spun că aceste evenimente de fapt nu au avut loc. Nu se neagă existența în vremurile vechi a manifestărilor sexuale nenaturale și imorale, dar se neagă potopul ori pucioasa ori chiar posibilitatea unei pedepse din partea lui Dumnezeu prin potop ori foc și pucioasă.

Nimeni, însă, nu neagă, și nici nu poate nega, că (1) Roma antica a avut și ea parte de o revoluție sexuală; (2) că epicentrul revoluției sexuale romane a fost Pompei; și că (3) focul și pucioasa descinse din Vezuviu în august 79 AD au îngropat Pompei, Herculaneum, Stabia și alte localități învecinate.

Seneca, Dio Casius și Plinul cel Tânăr au scris cu deamănuntul privind evenimentele îngrozitoare din august 79 AD. Pliniu cel Tânăr a fost martor ocular al evenimentelor. În 79 AD, era căpitan de vas în marina romană, vasul lui fiind ancorat în vecinătatea orașului Pompei. De acolo a văzut cu proprii ochi dispariția sub cenușă a orașului plăcerilor, unde magnații romani își petreceau vacanțele în desfrâu, în luna august a fiecărui an.

În timp, oamenii au uitat de Pompei. De atunci, zeci de generații de oameni au crescut și trecut pe lângă ruinele urbei Pompei, știind că sub pașii lor sunt îngropați oameni, edificii, animale, obiecte și o civilizație desfrânată despre care au auzit, dar pe care încă nu puteau să o vadă cu ochii lor.

Lucrurile s-au schimbat spre finele Secolul XIX, când arheologii au început să sape în Pompei și așezămintele din zonă. Au dezgropat case, edificii publice, băi romane, latrine, apeducte, casele magnaților romani. Au scos la iveală oase, obiecte, unelte, dar și frescele uimitoare pe care romanii le-au pictat pe edificiile publice, în piețe, pe zidurile caselor, în exterior ori interior. Au fost îngroziți de ceea ce au văzut: acte sexuale murdare, nenaturale, pictate până la ultimul detaliu, asemenea unei reviste pornografice de azi.

Tulburați de ceea ce au văzut, arheologii au închis tunelurile care duceau la imaginile sexuale. În anii 20 ai secolului trecut, autoritățile au redeschis tunelurile, permițând doar adulților să intre în „zona interzisă”. Începând din anii 60, și copiilor li s-a permis să intre acolo, sub pretenția de a cunoaște istoria Romei antice.

A fost erupția Vezuviului o pedeapsă din partea lui Dumnezeu? Coincidența între Facerea 19 și Pompei 79AD nu este tocmai la voia întâmplării.

De unde intuim asta? Arheologii au descoperit urmele în cenușă ale unui supraviețuitor. Pașii lui duceau în clădirea și bucătăria unui magnat. Pașii omului s-au oprit în fata unui perete pe care cineva, poate chiar el/ea, a scris cu un tăciune cuvintele: SODOMA GOMORA.

Putem rezonabil intui că persoana care a scris cuvintele acestea a fost un creștin, martor ocular al decadenței zilnice din Pompei. Asemenea lui Lot, a supraviețuit cataclismul, cunoștea îndeaproape Scriptura și a fost inspirat să lase posterității ceea ce i-a venit în minte în acele momente intense pentru minte și suflet: decadența Sodomei și Gomorei și viața decadentă din Popmei, dar și modul identic în care decadența din Facerea și Pompei s-a sfârșit: cu foc și pucioasă.

Vă recomand un articol pe tema subiectului de azi: Vesuvius Erupting: God's Revenge? Erupția Vezuviului: Răzbunarea lui Dumnezeu? publicat în august 2010, în Biblical Archaeology Review: https://www.biblicalarchaeology.org/.https://www.newsnetcrestin.ro/the-destruction.https://www.newsnetcrestin.ro/
Peter Costea